SurveyMonkey kondigt herlancering aan met nieuwe naam en logo

Momentive Logo
De onverwachte rebranding van het bekende bedrijf SurveyMonkey baarde veel opzien bij het publiek. Feit is dat het merk al sinds 1999 bekend is, het is een vlaggenschip op het gebied van management en biedt kant-en-klare managementoplossingen, technologieën en technieken voor grote organisaties. De naam zelf getuigt van de monitoring en snelheid van reacties, anders zouden de twee trefwoorden niet worden gecombineerd — «review» en «aap». Zoals u weet, zijn sommige soorten apen in staat om te leren, en herhaalde experimenten hebben hun volgorde van denken en besluitvorming aangetoond.

Toch verschijnt er een nieuwe naam, die precies de lijn van besluitvormingssnelheid aangeeft. Kwalitatief nieuw, tegelijkertijd logisch en aansluitend op de vorige naam — Momentive. Dit is zowel een veel voorkomende naam als een benadrukt eigendom van het bedrijf, en het charisma van iedereen die bij dit merk betrokken is. Een verbazingwekkend bereik van actieve gebruikers — meer dan 20 miljoen wereldwijd, ongeveer 350 duizend organisaties uit honderden landen nemen deel aan het proces om oplossingen te bespreken en werksituaties te analyseren die van enorm belang zijn voor het bedrijfsleven.

Momentive Nieuw Logo

Onmiddellijk — en dit staat buiten twijfel — ontvangen alle gebruikers informatie over de markt, marketingtrends, merken van concurrenten en casestudies uit ervaring. De initiatiefnemers van de merkvernieuwing verklaren zelf dat ze houden van wendbaarheid, snelheid, dit zijn de concurrentievoordelen van het bedrijf, die ze wilden benadrukken. Er is niet langer een zweem van de agressiviteit die inherent is aan apen, maar er is zachtheid, flexibiliteit, gevoel voor het moment en vertrouwen dat de genomen beslissing correct is.

Het geanimeerde logo ziet eruit als een sprong, salto, een veer met flare. De kleuren zelf zijn best aangenaam met elkaar gecombineerd, omdat ze een artistiek correct trio vormen — geel, groen en blauw. Toegegeven, groen is een donkere tint, dit komt door de overloop en de invloed van de blauwe tint.

Logo Momentive

Het lettertype is uniek, schuin en scherp tegelijk, als je goed kijkt, zie je weer het element van een veer, klaar om te springen of een andere snelle actie.

De apenstrip of de GetFeedback-shooter (een ander nieuw merkproduct) ziet er al uit als afzonderlijke afgeleiden van het algehele Momentive-merk. Hij leek volwassen te zijn geworden, een volwassen product geworden dat over de hele wereld vertrouwd wordt (kleuren dragen bij aan deze gedachtegang). Twee belangrijke lettertypen — PlayFair Display en Montserrat — vormen een kunstzinnige aanvulling op de visuals van het merk.