Supernatural Logo

 

Supernatural Logo

Supernatural — Amerikaanse fantasie met elementen van horror en horror, gemaakt door Eric Kripke. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 2005 op The WB. De duur van elke serie is 35-48 minuten. Totaal gefilmd 15 seizoenen. De hoofdpersonen zijn de gebroeders Winchester. Hun rollen worden gespeeld door Jensen Ackles (Dean) en Jared Padalecki (Sam).

Betekenis en geschiedenis

Supernatural Logo Geschiedenis

De serie kreeg direct bij het verlaten van het scherm een ​​eigen kenmerk. Zoals het fantasie betaamt, is het doordrenkt van mystiek en mysterie. Dientengevolge brengen logo’s (meerdere) de geest van het bovennatuurlijke nauwkeurig over.

Het originele Supernatural-embleem, dat in 2005 verscheen, had een klassiek lettertype voor dit genre — streng en een beetje bedacht. Hoewel de naam volledig met een hoofdletter is geschreven, ziet het eerste teken er hoger uit dan de rest. In alle volgende variaties ziet het woord er onheilspellend en intimiderend uit. De ontwikkelaars bereikten dit resultaat dankzij een zorgvuldige selectie van kleuren en ongebruikelijke visualisatietechnieken.

Logo lettertype en kleuren

Supernatural Logo

De film gebruikt veel personages die een connectie met de andere wereld overbrengen. Een van de belangrijkste elementen die niet alleen terug te vinden zijn in het logo, maar ook op de tatoeages van de hoofdpersonen, is het pentagram. In tegenstelling tot de klassieke betekenis heeft het een iets andere betekenis en heeft het daarom een ​​andere functie. Ze fungeert als een persoonlijk amulet en beschermt helden tegen kwade krachten. Zo’n merkteken verhindert dat de demonen hun lichaam in bezit nemen. Terwijl in de occulte wereld het pentagram de idee van de eenheid van de vijf natuurelementen uitdrukt.

Een ander belangrijk element is het unicursal hexagram. De zespuntige ster is gemaakt door de 19e-eeuwse Hermentische Orde van de Gouden Dageraad. Traditioneel verpersoonlijkt het de combinatie van tegenstellingen, maar in de serie wordt het gebruikt als teken van het geheime genootschap van Men of Letters.

Logo Supernatural

De naam van de film staat in hoofdletters. Alle letters zijn strikt gerangschikt in hoogte. Ongewoonheid wordt hen niet gegeven door de vorm, maar door de achtergrond, omdat ze worden aangevuld met verschillende 3D-effecten. Tegelijkertijd zijn de tekens subtiel, alsof ze uit het niets opkomen.

De kleurweergave van het logo heeft veel veranderingen ondergaan. Om het onheilspellende te bereiken, zijn ontwikkelaars constant aan het experimenteren. In het tweede seizoen gebruikten ze geelvuursymbolen, in het derde — heldere letters met blikseminslag, in het vierde — rode bloedende tekens, in het zevende — de inscriptie met zwarte stroperige hars.