Sunsilk Logo

  Sunsilk Logo

  Sunsilk is een merk dat alle soorten haar- en hoofdhuidverzorgingsproducten aanbiedt. Het is eigendom van Unilever en werd in 1954 in het VK gelanceerd. Zijn hele geschiedenis is de ontdekking van innovatieve technieken en formules, en vervolgens hun belichaming in afzonderlijke lijnen shampoos, conditioners en haarstylingproducten.

  Betekenis en geschiedenis

  Sunsilk Logo Geschiedenis

  Wat is Sunsilk?

  Dit is de merknaam voor haarverzorgingsproducten. Ze maakte haar Britse debuut in 1954. De producten zijn overal verkrijgbaar, behalve in de VS en Canada.

  De progressieve aanpak van de Britse fabrikant zorgde ervoor dat het snel populair werd. Gedurende vijf jaar werk slaagde hij erin de internationale markt te betreden en bekendheid te verwerven in 18 landen. Tijdens het bestaan ​​van het merk is het aantal emblemen toegenomen tot enkele tientallen. De belangrijkste zijn zes wijzigingen.

  1954 – 1963

  Sunsilk Logo 1954-1963

  Het logo bevat de merknaam in een klassieke serif print. Het been van de letter “k” heeft dezelfde hoogte als de “l”.

  1963 – 2008

  Sunsilk Logo 1963-2008

  In deze versie zit niet alleen een tekst, maar ook een grafisch gedeelte. De ontwerpers hebben de karakters een beetje vereenvoudigd door een paar schreven te verwijderen en een verticaal ovaal toe te voegen in de vorm van een gele “S”. Het verdeelt de ruimte in twee helften: de bovenkant is wit met een miniatuur merknaam, de onderkant is blauw in de vorm van een druppel.

  2008 – 2009

  Sunsilk Logo 2008-2009

  Het logo maakt gebruik van een lange, golvende lijn, verticaal gepositioneerd. Er zit een grote stip onder. Visueel lijkt deze wijziging op een uitroepteken, hoewel het in feite een gestileerde letter “S” is. Helemaal onderaan de naam van het bedrijf met dezelfde “u” en “n” toegevoegd.

  2009 – 2011

  Sunsilk Logo 2009-2011

  In 2009 werd het merk opnieuw gelanceerd: het kreeg de naam Sunsilk Co-Creations, wat tot uiting kwam in zijn symboliek. Het management behield het golvende element en keurde twee wijzigingen goed: reclame en voor labels.

  2011 – 2016

  Sunsilk Logo 2011-2016

  De ontwikkelaars maakten een verticale golf, die een haarlok symboliseerde, dun en langwerpig. Het punt werd groot gelaten. Een bijgewerkte inscriptie verscheen eronder in twee regels: bovenaan – het enkele woord “Sunsilk”, onderaan – “Co-Creations” in een grijze rechthoek.

  2016 – heden

  Sunsilk Logo 2016-vandaag

  Het logo bestaat uit een paars-roze cirkel met daarop een witte merknaam.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Sunsilk

  Ondanks de overvloed aan versies, worden de symbolen van Sunsilk geassocieerd met de naam, die in alle versies aanwezig is. Sinds 1963 is in het logo een grafische aanduiding in de vorm van een verticaal ovaal verschenen, die van de letter “S” is getransformeerd in een langwerpige krul.

  Het logo bevat verschillende soorten lettertypen. De eerste versies waren serif, de rest niet. Het huidige logo gebruikt een strak, grotesk lettertype. Ook het kleurenpalet varieerde – van zwart-witte klassiekers tot fel paars neon spectrum.