Succesvol zijn is in de flow van OneFlow zitten

OneFlow Logo

Als we het hebben over een succesvol en bekend bedrijf dat de processen van het maken, distribueren en ondertekenen van contracten van A tot Z vereenvoudigt en automatiseert, dan is dit allemaal OneFlow. Het werd opgericht in 2012, het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, 100 medewerkers werken aan het verbeteren van het documentbeheersysteem en in de loop van de tijd zijn er 3,5 miljoen contracten opgesteld en ondertekend. Indrukwekkende cijfers, al is daar niets verrassends aan: technisch goed realiseerbare projecten, een handig dataverwerkingssysteem, zonder onnodige handelingen en manoeuvres in Photoshop of Pdf-converters. Daarom is het merk een invloedrijk platform en een zeer gerespecteerd merk geworden.

OneFlow Nieuw Logo

Het in Londen gevestigde bedrijf Multi-Adapter was verantwoordelijk voor de ontwerpupdate. De belangrijkste boodschap: we weten dat de wereld aan het veranderen is, maar de digitale ruimte kijkt nog steeds naar het goede oude systeem van legalisatie en intellectuele rechten; contracten tot op de dag van vandaag dragen gewicht, nou, we zullen het conservatisme en de moderniteit van ons merk benadrukken, dat «in het onderwerp» blijft.

Het logo benadrukte flexibiliteit, vloeibaarheid, flow. Interessant genoeg was het logo slechts een grafische weergave van de naam, eerder had het meer ronding en een groene stip aan de basis van de letter «n». Alle letters zijn gelijk, geen hoofdletters en de basiskleur is antraciet. Het is onmogelijk om ondubbelzinnig te zeggen wat het bedrijf doet, maar de groene contrasterende gestippelde cirkel lijkt een soort van pit, volledigheid of focus op details aan te geven.

Logo OneFlow

In het nieuwe logo is het lettertype niet zo vet, en de afgeschuinde streep in de «e» heeft zijn voortzetting in de streep van de letter «f», die spreekt van uniformiteit, stroom, voortzetting. Nu is de pakkende nadruk verschoven naar de «W». Vijf kleine vierkanten, waarvan er één opvalt, alsof ze wegvliegen van de anderen, voegen tegelijkertijd esthetiek en strengheid toe, omdat er geen volwaardig patroon is.

Het bleek dat dit idee is gebaseerd op een symbool van magie — serviceklanten verwachten in eerste instantie niet zo’n «wauw» -effect van het gebruik ervan. Het blijkt dat hen een verrassing wacht en een kwaliteitsproduct voor op het werk.

OneFlow OneFlow Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

Een redelijk harmonieus logo dat nog steeds niet duidelijk maakt wat het bedrijf te bieden heeft, maar tegelijkertijd degenen die geïnteresseerd zijn in een visueel beeld niet onverschillig laat. Dit is de aantrekkingskracht van de nieuwe visuele oplossing.

Het lettertype wordt gebruikt door Extraset Rebond Grotesque, dus de indruk is licht en goedmoedig.

OneFlow Symbool