Stripes of Hope ontworpen door Cancer Research Wales

Cancer Research Wales Logo

De strijd tegen oncologie is een complex proces voor de patiënt, zijn familie en omgeving, maar ook voor alle betrokkenen bij de medische zorg, therapie en aanverwante zorg van de patiënt. De diagnose is erg gevaarlijk, dus het betrekken van meer mensen bij het oplossen van problemen is de sleutel tot een positief effect van de behandeling en het vinden van alternatieven om een ​​behoorlijke levensstandaard te behouden.

Wales heeft een liefdadigheidsinstelling, Cancer Research Wales, die kankeronderzoek ondersteunt. De Stichting ontwikkelt technologische oplossingen voor patiënten om pijn te verlichten, symptomen te verlichten, psychologische ondersteuning te bieden en het welzijn van de familie van de patiënt te verzekeren.

Onlangs heeft deze stichting haar identiteit geüpdatet, die een prettige steun kreeg van het publiek.

Cancer Research Wales Nieuw Logo

Het herontwerpconcept is gebaseerd op veranderingen in het DNA van een persoon met kanker. De door het merk aangeboden DNA-sequencinggel wordt gebruikt voor kleuring in laboratoria bij het opsporen van genetische fouten. Voor werknemers vereenvoudigt dit het proces van het analyseren van genetische gegevens. De kunstmatige kleuren in de gel inspireerden het palet voor de toekomstige nieuwe huisstijl.

Benadrukt wordt dat besloten is om met twee aspecten in het logo te spelen: de Engelse versie van de spelling van de naam van de stichting en de gepatenteerde gel voor DNA-analyse. De Welshe naam — Ymchwil Canser Cymru — is herkenbaar en wordt geassocieerd met een liefdadigheidsorganisatie, maar het lijkt niet voor iedereen duidelijk, dus besloten ze het te dupliceren met een Engelse tegenhanger.

Onder leiding van professor John Moore en de curatoren is meer dan £ 20 miljoen besteed aan kankeronderzoek. Helaas komt dit cijfer alleen maar dichter bij het gewenste resultaat — in Wales zijn de overlevingspercentages voor veelvoorkomende soorten kanker lager dan in andere landen met een vergelijkbaar gezondheidszorgsysteem. Elk jaar worden 300 extra levens gered en 600 mensen zijn het doel dat het merk zou bereiken als de cijfers dicht bij het Europese gemiddelde zouden liggen.

Cancer Research Wales Voor en Na Logo (geschiedenis

Met de wijziging van het merklogo wil het zijn invloed versterken, de aandacht vestigen op het probleem van kankeronderzoek en de burgers bewuster maken van het belang van het probleem van vroege diagnose.

De kleuren die in het logo worden gebruikt zijn donker- en lichtblauw, delicaat oranje, koraal en wit. Alle kleuren zijn in strepen samengevouwen tot een verticaal staande rechthoek, als het canvas van een abstractionist. Maar dit is geenszins een kunstwerk, maar de realiteit van het leven van velen waarmee artsen en patiënten worden geconfronteerd. Dit zijn dezelfde strips die genetische veranderingen markeren bij kankerpatiënten.

Tot op heden zijn de strepen, die de donkerblauwe descriptor met een aangenaam zacht lettertype benadrukken, niet alleen een grafisch beeld van het merkimago, maar ook een hoop op vreugde in de toekomst, een succesvolle behandeling, een nieuw pad naar het leven dat een team van specialisten van Cancer Research Wales.