Stripe Logo

Stripe Logo

Stripe is een internationale financiële en technologische organisatie die zich bezighoudt met betalingsverwerking, creatie en distributie van e-commercesoftware, websitebescherming en mobiele applicaties voor verschillende geldtransacties via internet. Het werd in 2010 opgericht door twee broers-ondernemers uit Ierland — John en Patrick Collison. Aanvankelijk was het hoofdkantoor gevestigd in de stad Palo Alto, en in 2012 werd het overgebracht naar San Francisco, Californië.

Betekenis en geschiedenis

Logo Stripe

De voornaam van de startup is / dev / payments. De eigenlijke naam ontstond iets later en werd de basis voor de huisstijl. Het debuut van het bedrijf was behoorlijk succesvol, want onmiddellijk een jaar later ontving het een aanzienlijk deel van de investeringen — twee miljoen dollar. Ze kwamen van Sequoia Capital, Peter Thiel en Andreessen Horowitz, die in mei 2011 het risico liepen de nieuwkomer op de financiële markt te steunen.

Na drie maanden testen in de bètamodus werd Stripe officieel gelanceerd en in september van dat jaar ging het actief aan de slag. In het voorjaar van 2013 deed de dienst zijn lanceringsacquisitie: de Kickoff-app, een op tekst gebaseerd programma voor interactie en taakbeheer. Na drie jaar bestaan ​​is zijn professionele portfolio uitgebreid met het Atlas-platform, een gespecialiseerde hulp bij het registreren van startups.

In 2018 organiseerde het bedrijf, dat rechtspersonen en individuen de mogelijkheid bood om betalingen via internet te ontvangen, een dienst voor de uitgifte van Visa- en Mastercard-creditcards. Tegelijkertijd creëerde ze een functionaliteit om frauduleuze activiteiten te bestrijden. Het heette Radar.

De door API ondersteunde financiële dienst is elk jaar professioneel gegroeid. Ze introduceerde progressieve tools, vereenvoudigde interactie met complexe operaties, uitgebreide services. Het arsenaal omvat zelfs een verkooppunt genaamd Terminal, een service die fysieke creditcardlezers biedt gericht op Stripe.

Als gevolg hiervan breidde de gespecialiseerde structuur zich uit tot buiten de landsgrenzen. Momenteel onderhoudt ze diensten in verschillende landen, waaronder Australië, Canada, Japan, Zwitserland, Roemenië, Noorwegen, Zeeland, Mexico, Malta, Groot-Brittannië en anderen. Dit betekent dat haar logo algemeen wordt vertrouwd door gebruikers over de hele wereld.

Logo lettertype en kleuren

Stripe Logo

De complexe structuur heeft een minimalistisch logo. Deze benadering van identiteit is bewust gekozen. Dit is een manier om te laten zien dat zelfs de moeilijkste eenvoudig kan worden. Het logo is gebaseerd op de naam van het bedrijf. Het staat op één regel en is in kleine letters. Sommige letters zijn specifiek ontworpen om ze te onderscheiden van de rest. Bij «t» ontbreekt bijvoorbeeld de linker helft van de dwarsbalk, waardoor deze erg lijkt op de aangrenzende «r». Bij «p» wordt het onderste deel van het been schuin afgesneden. De stip boven de «i» is vervangen door een vierkant waarvan de rechterhoek naar boven is verlengd, waardoor het lijkt op een vliegende vlag.

De ontwikkelaars stelden een met de hand getekend ontwerp van de letters voor, dus er zijn geen exacte analogen van een dergelijk lettertype. De symbolen zijn meestal individueel, gehakt, uit de categorie Sans Serif. Ze doen denken aan FF Fago Black, een groteske versie gemaakt in 2000 door Ole Schaefer, een ontwerper uit Duitsland. Het kenmerkende palet van Stripe bestaat uit slechts één kleur: lichtpaars (# 6773e6).