Streamlabs Logo

  Streamlabs Logo

  Streamlabs is een speciale applicatie die is ontworpen om live mediastreaming in realtime te ondersteunen. Het verbindt streamers met kijkers om inkomsten te genereren met shows, chat te beheren, in contact te komen met belanghebbenden en kanalen uit te breiden. De software werd voor het eerst gelanceerd in 2014 door het gelijknamige team. Er zijn kantoren in Vancouver (Canada) en San Francisco (VS).

  Betekenis en geschiedenis

  Streamlabs Logo Geschiedenis

  Wat is Streamlabs?

  Het is een programma voor live-uitzendingen via internet, en ook het bedrijf dat het heeft ontwikkeld. De service is ontworpen om in realtime alles te verzenden wat er aan de andere kant gebeurt. Het verbindt streamers met kijkers, zodat u inkomsten kunt genereren met uw kanaal.

  De software is ontworpen om een ​​aantal problemen op te lossen die verband houden met de interactie tussen gebruikers en degenen die rechtstreeks contact met hen willen leggen, en er ook geld aan kunnen verdienen. De universele tool werd gelanceerd als een livestream van wat er op afstand gebeurt met als doel inhoud te introduceren om donaties te verzamelen. Dit alles kwam zoveel mogelijk tot uiting in het logo.

  Tegenwoordig worden live-evenementen op verschillende platforms uitgezonden, aangezien het programma is aangepast voor de meest populaire websites die de aandacht trekken van de meerderheid van de kijkers. Dit zijn met name Twitch, YouTube en Facebook. Dat wil zeggen, Streamlabs distribueert inhoud naar hen, in combinatie met Open Broadcaster Software.

  Online multimedia-uitzendingen vinden in realtime plaats. De webservice biedt veel tools voor interactie, waaronder Charity, Prime, Cloudbot, Mobile app, Merch, Stream Overlays, App store en Tips. Voor het best mogelijke contact heeft het ontwikkelteam de mogelijkheid geboden om widgets, streaming overlays, een app store en nog veel meer verschillende instellingen te gebruiken.

  2014 – 2020

  Streamlabs Logo 2014-2020

  De basis van het logo van de streamingdienst is een dialoogvenster, dat meteen het doel ervan benadrukt. Het is een miniatuur afgeronde rechthoek die eruitziet als een hoofd. Het is geschilderd in een rustige turquoise kleur, aangevuld met ogen en bril, die lijkt op een klassieke robot. Het gebied rond de ogen is wit, dus ze vallen duidelijk op. De functionaliteit van de dienst wordt ook overgebracht in koptelefoons die op het “hoofd” worden gedragen. Om dit te doen, hebben de ontwerpers de bovenste lijn verdikt, een strik gevormd en een contrasterende kleur (lichtgrijs) toegevoegd aan de zijkanten, waardoor de indruk wordt gewekt dat dit cups zijn. Aan de rechterkant van het pictogram staat een tekst – de naam van de service. Het wordt uitgevoerd in gestroomlijnde kleine letters. Er is geen enkele scherpe hoek in de inscriptie – alleen vloeiende rondingen.

  2020 – 2021

  Streamlabs Logo 2020-2021

  Alle genoemde functies en tools komen prachtig tot uiting in het logo van de webservice. Immers, grafisch brengt het embleem live communicatie over, de mogelijkheid om geld te verdienen, liefdadigheid en het testen van de eigen capaciteiten in een “laboratorium” -omgeving. Om dit te doen, biedt het programma een chatvenster, evenementenlijsten, labels op streamlabels.

  Bovendien heeft de service slechts één embleem, dat sinds de oprichting nooit is gecorrigeerd en sinds 2014 niet is gewijzigd in een ander. Dit geeft de stabiele werking van de online service aan, evenals de wens om brede erkenning onder gebruikers te krijgen. Het logo is vrij eenvoudig maar nauwkeurig en beschrijft op veel manieren het programma dat het vertegenwoordigt. Afhankelijk van de plaats van toepassing is het verkrijgbaar in verschillende kleurvariaties. Soms wordt het logo in afgekorte vorm gebruikt, zoals een miniatuurpictogram.

  Het streaming-servicesymbool is een dubbel symbool met een paar afbeeldingen en tekstgedeelten. Het toont een gestileerd dialoogvenster met een formulier voor het invoegen van directe spraak. Het is een miniatuurvierkant met onderaan een uitstekende driehoekige streep. Het bovenste deel van de geometrische figuur is omlijnd met een dikke streep, het onderste met een dunne. Dit wordt specifiek gebruikt om de indruk te wekken dat het een hoofd met koptelefoon is. Bovendien heeft ze ogen met een goedaardige nieuwsgierige blik en een brede bril – net als in echte testlaboratoria.

  Rechts van het grafische symbool staat de volledige naam van de software. Het is in dezelfde stijl geschreven, zonder de samenstellende delen van “stream” + “labs” te benadrukken, hoewel er versies zijn met hun kleurdifferentiatie. De regel is horizontaal ingedeeld en bevat licht afgeronde kleine letters. Dat wil zeggen, er zijn geen hoeken in de inscriptie – alleen duidelijke vloeiende lijnen.

  De tekst van het embleem is gemaakt in het lettertype Craft Rounded DemiBold. Dit is een gestroomlijnd gekarteld lettertype gemaakt door FontSite Inc. Het onderscheidt zich door de aanwezigheid van afronding aan de uiteinden van de letters en een gestroomlijnde vorm.

  Het palet met het bedrijfslogo bestaat uit een combinatie van twee tinten gitzwart # 2b3840 en # 2b383f op een witte achtergrond # fffffd. Daarnaast zijn de donkergrijze # 515e65 en de mintgroene kleur van het # 32c3a3 spectrum beschikbaar. In dit geval zijn er verschillende opties om het embleem in te kleuren. Het kan dus volledig zwart en wit zijn (zoals op de officiële website) en worden aangevuld met een munttint (zoals bij een aparte aanduiding van het programma).

  2021 – heden

  Streamlabs Logo 2021-vandaag

  In het logo van vandaag behoort de dialoog tot het verleden. Het werd vervangen door een horizontale rechthoek die volledig zwart was geverfd. De linkerbenedenhoek is minder afgerond dan de andere, dus het lijkt alsof hij een beetje langwerpig is. De ontwikkelaars hebben de geïmproviseerde ogen gelaten, maar gemoderniseerd: ze bestaan ​​niet meer uit een pupil en een oogkas. In plaats daarvan worden twee witte ovalen gebruikt in een cartoonstijl. Links boven de bovenhoek bevindt zich een kleine beugel die het signaalniveau overbrengt. De naam van de streamingdienst heeft zijn vorm, stijl en behuizing behouden. De ontwerpers veranderden alleen de kleur: nu is het woord “streamlabs” zwart gekleurd.

  Logo lettertype en kleuren

  Streamlabs Logo

  Na modernisering is de moderne versie volledig in houtskoolzwart geschilderd. Er zit geen turquoise, mint of grijs in. Dit verenigde het logo en gaf het een serieuze toon.

  Logo Streamlabs