StockX — de eerste rebranding van het bedrijf

StockX Logo

Kledingbedrijf StockX, opgericht in 2015 in Detroit, heeft zijn rebranding voltooid. De noodzaak om de visuele identiteit te veranderen werd ingegeven door veranderingen en kenmerken van de ontwikkeling van het merk zelf en de handel in moderne omstandigheden. StockX, opgericht als een interactieve sneakermarktplaats, heeft zijn assortiment geleidelijk uitgebreid om allerlei soorten kleding en accessoires te verkopen. Maar tijdens een pandemie, toen winkels op de grond overal begonnen te sluiten en de koper zich haastte om via internet te winkelen, besloot het merk het elektronische productaanbod te dekken.

StockX Nieuw Logo

Visuele reconstructie heeft veel gebieden geraakt in het ontwerp van een interactief platform. Deze veranderingen zijn een wens om het succes van de onderneming te weerspiegelen, die in zo’n korte tijd — al in 2000, een stijging van 90% liet zien in het aantal bezoekers dan in het voorgaande jaar. De omzet bedroeg $ 1,8 miljard en de waarde van het bedrijf zelf steeg tot $ 3,8 miljard. Juist deze vele indicatoren van merksucces moesten worden weerspiegeld in het nieuwe logo en vernieuwde imago van StockX.

Logo StockX

Het nieuwe merkbord heeft de taak met succes vervuld en weerspiegelt effectief de kernwaarden en historische wortels van de onderneming. Tegelijkertijd kon het embleem het nieuwe imago versterken, als optie met toekomstperspectief, waaruit volwassenheid en stabiliteit blijkt. Een belangrijke verandering was de nieuwe indiening van het accentteken — de letter «X», waarvan de grootte enigszins werd verkleind. De contouren van de brief zijn duidelijk geworden en de pijl die in de oude versie zat is verwijderd. Het ontwerp van het element heeft een visuele gelijkenis gekregen met het «%»-teken. Vrije ruimte aan beide zijden van het bord stelt u in staat om twee pijlen te «zien» die naar het midden wijzen. Op deze manier toont het bedrijf gelijkheid tussen kopers en verkopers, verenigd onder de bescherming van het merk.

StockX Voor en Na Logo (geschiedenis)

De titel is gemaakt in een nieuw, speciaal ontworpen lettertype. De grafische vorming van de tekst was gebaseerd op het accentteken. Bij het maken van de letters «t» en «k» werd dezelfde benadering gebruikt om hun segmenten in het bovenste segment en poten in de vorm van pijlen te vormen. Dit zorgt voor de visuele eenheid van de logo-elementen met een duidelijke perceptie, ondanks enige complexiteit. Verbetert de visualisatie en de originele selectie van kleuren, wat samen met afbeeldingen zorgt voor aantrekkelijkheid en memorabiliteit. Smaragdgroen lettertype gecombineerd met koraal, mosterdgeel, blush roze, gebruikt om de achtergrond te vullen, creëert een onbeschrijfelijke sfeer van comfort met visuele diversiteit en aantrekkelijkheid.