Stanley Cup Play-offs verwerft nieuw logosysteem

Stanley Cup Playoffs Logo

Al bijna 130 jaar is er een knock-outtoernooi in de National Hockey League (NHL), populair bij alle hockeyfans ter wereld. De eerste prijs vond plaats in 1893. Het toernooi bestaat uit 4 ronden in de Best of Seven-serie, die bepalen wie de kampioen wordt en wie de eigenaar wordt van de kampioenschapstrofee, die jaarlijks wordt uitgereikt. Als oudste onderscheiding die er bestaat, wordt het beschouwd als een van de belangrijkste in ijshockey, uitgereikt door de International Ice Hockey Federation (IIHF). In 1892 werd deze trofee als de Dominion Hockey Challenge Cup als prijs aangenomen. Het kreeg zijn naam ter ere van Lord Stanley van Preston, de gouverneur-generaal van Canada, die het toekende aan de grootste amateurclub van Canada. De recordhouder voor de Cup was het Canadese team Montreal Canadiens, dat deze 24 keer ontving. Een van de kenmerken van de Cup is het graveren van de namen van spelers en personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het kampioenschap.

Stanley Cup Playoffs Nieuw Logo

De NHL Creative Service heeft vandaag een vernieuwd merkvisualisatiesysteem onthuld dat meer dan twee jaar in beslag nam om te ontwikkelen. De gepresenteerde groep van verschillende logo’s zag het licht, overwon een aantal problemen veroorzaakt door de pandemie en vond tijdelijke oplossingen in deze moeilijke en problematische fase. Het ontwerpteam van het merk, samen met de Fandbrandz-studio, was in staat om het herontwerpproces met succes te voltooien, waardoor een aantrekkelijk en modern visueel beeld werd gecreëerd voor zo’n belangrijk sportmerk. In zijn ontwikkeling, een coma van ervaring en professionaliteit, werd enorm veel werk en ware liefde geïnvesteerd. Als gevolg hiervan werd een volledig nieuwe visuele weergave van het merk gecreëerd ter vervanging van de vorige versie die 13 seizoenen duurde. De nieuwe stijl was een demonstratie van effectieve evolutie, die de mogelijkheid bood om de hele geschiedenis van de ontwikkeling van de Club op een nieuwe manier te interpreteren, die diep in het verleden met zijn tradities gaat. De rebranding was het lanceerplatform voor de volgende fase van de NHL-ontwikkeling

Logo Stanley Cup Playoffs

De nieuwe identiteit bevat twee nieuwe, speciaal ontworpen lettertypen: Windsor Sands voor Playoffs en Final, en Victoria SC Serif. Om de eerste te creëren, lieten de ontwerpers zich inspireren door de belettering en decoratie van het Windsor Hotel in Montreal, waar de NHL in 1917 werd opgericht. De tweede werd een weerspiegeling van het ontwerp van de gravure, die op de allereerste schaal van de beker was geplaatst. Het gebruik van abstracte gravures zorgde voor een geheel nieuwe visuele ervaring voor de Cup-kom zelf, waardoor deze een opvallende textuur kreeg. De herkenbaarheid en de perceptie van het nieuwe logo werden beïnvloed door zowel kunstmatige highlights als subtiele gradiënten. Dit werd onder meer beïnvloed door de bedachtzaamheid van beeldformaten, reflectiviteit en het gebruik van vlakke kleuren, evenals serif-lettertype.

Stanley Cup Playoffs Voor en Na Logo (Geschiedenis)