Squirrel introduceerde een nieuwe visuele identiteit

Squirrel Logo

In 1888 werd in Roxbury, Massachusetts, in de VS, een bedrijf opgericht om gemengde soorten noten te verkopen — de Squirrel Brand Company, die met door paarden getrokken voertuigen aan winkels in Boston werden geleverd. In 1999 werd het bedrijf overgenomen door Southern Style Nuts. In 2017 vond nog een belangrijke verandering plaats. Het merk werd eigendom van John B. Sanfilippo & Son, Inc. — de grootste industriële vereniging. Als gevolg hiervan werd Squirrel Brand opnieuw gelanceerd als een gerevitaliseerd direct-to-consumer bedrijf, met een eenvoudiger en meer gevraagd assortiment zoete en hartige noten. De verandering maakte een verandering in de visuele identiteit van het merk noodzakelijk, met het logo en de nieuwe identiteit ontworpen door het Brits-Amerikaanse bedrijf Straight Forward Design.

Squirrel Nieuw Logo

In de omstandigheden van de moderne realiteit, wanneer er kardinale veranderingen plaatsvinden in de samenleving, geassocieerd met een nieuwe perceptie van de omringende realiteit en de verwerking van de ontvangen informatie, vereiste visualisatie een speciale benadering van de ontwikkeling ervan. Moeilijkheden werden toegevoegd door de hoge dichtheid van het vullen van deze markt en de wereldwijde pandemie. Er werd een volledige heroverweging van het merk doorgevoerd, wat het mogelijk maakte een nieuwe identiteit te creëren die zorgde voor erkenning en volledige naleving van de eisen van die tijd. De update was een verheerlijking van de noot met behulp van een bijgewerkt historisch personage — een eekhoorn, die een naam kreeg. De naam Zip verwijst de kijker naar het beroemde product Squirrel Nut Zippers, waardoor de visualisatie nauw verbonden is met het uitgebreide achtergrondverhaal van het bedrijf. Een vrolijke en dynamische eekhoorn, constant op zoek naar de beste noten en supplementen, trekt aan met zijn charme en rusteloosheid. Het beweegt vrij door het art deco-logo en verschijnt nooit twee keer op dezelfde plaats.

Logo Squirrel

De oorspronkelijke ontwerpbenadering voor het maken van het logo was gebaseerd op het gebruik van een charmant gecomprimeerd vintage serif-lettertype en veel decoratieve elementen. De plaatsing langs een dunne boog en langs een volledige kromming, met een nauwkeurige weerspiegeling van al zijn veranderingen in kromming, maakt het herkenbaar en gemakkelijk te lezen. Het toegepaste lettertype heeft een opvallende en uitgesproken individualiteit.

Squirrel Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het beeld van het personage onderscheidt zich door natuurlijke levendigheid, die wordt verzekerd door het gebrek aan stevigheid en geometrische correctheid van de figuur. De originele combinatie van twee elementen uit verschillende tijdperken — een lettertype in oude stijl, veel tekeningen gemaakt met behulp van iconografische methoden en een moderne afbeelding van een eekhoorn, maakt het logo en de gehele visuele identiteit uniek en onderscheidend. Tegelijkertijd gaven de ontwerpers een spectaculaire demonstratie van de verbinding tussen het verleden en het heden van het merk, met behoud van respect voor het rijke erfgoed, en vormden ze een vrijwel nieuwe compositie gevuld met de geest van een succesvol verleden, wat helpt om de nieuwe kansen voor de toekomstige ontwikkeling van het merk.