Sproutl ontmoet amateur-tuinders in zijn volle glorie

Sproutl Logo
Moderne technologieën zijn de aandacht van amateur-tuinders niet omzeild. Britse hoveniers maken tegenwoordig uitgebreid gebruik van het moderne online platform Sproutl, wiens taak het is om de geheimen van tuinieren te onthullen, waardoor het nog toegankelijker en spannender wordt. Het merk werkt samen met een netwerk van winkels en tuincentra, kwekerijen en fabrikanten van tuingereedschap en meststoffen. Om de belangstelling voor de bron te vergroten, het bereik van gebruikers te vergroten en een nieuw publiek te inspireren, zelfs degenen die nog niet eerder iets hadden geplant of verbouwd, hebben de oprichters van het merk veel werk en creatieve inspiratie gestoken. Er werd een nieuwe aantrekkelijke identiteit gecreëerd, die veel beloofde zowel voor degenen die meer dan honderd vierkante meter eigen tuingrond hebben, als voor degenen die slechts eigenaar zijn van een klein balkon in de stad. Sproutl zet zich in om tuinieren leuk en boeiend te maken, hoe groot of klein ook. De ontwerpers van het in Londen gevestigde bedrijf OMSE hebben hieraan bijgedragen door een moderne en aantrekkelijke tuinmerkidentiteit te creëren, die alle voorwaarden schept voor groei en ontwikkeling.

Sproutl Nieuw Logo
De ontwerpers namen de naam van de bron als basis en ontwikkelden het belangrijkste symbool van het merk, dat gemakkelijk kan worden omgezet in een verscheidenheid aan producten die door de site worden aangeboden. Van prachtige binnen- en tuinbloemen, tot diverse heesters en fruit- en sierbomen. Het minimalisme van het nieuwe logo maakte het gemakkelijk leesbaar. Het vertegenwoordigt een idee — een spruit en zijn komende wedergeboorte, de transformatie van een kleine in een grote en mooie plant. Dit werd bereikt zonder de gedetailleerde anatomie van planten en visuele overdracht van de details van hun groeiproces weer te geven.
Om het effect van het icoon op de kijker te versterken, werd een charmante animatie toegepast van een spruit die uit de grond ontspruit, opent en een impuls geeft aan de groei van iets anders. Zo ontstond de symboliek van de directe onderlinge verbondenheid van alles wat Sproutl vertegenwoordigt, wat de toewijding van het merk bevestigt om continue groei te ondersteunen. De compositie wordt aangevuld en gecompleteerd in zijn formatie door het originele lettertype — Antique Olive van URW Type Foundry, dat zich onderscheidt door een goede pasvorm en sterke klemmen. Hier weerspiegelt het direct de eigenaardigheid van het professionele profiel van het merk. De hoofdletters van het lettertype zien eruit als spruiten. Een mooie combinatie van icoon en tekst draagt ​​bij aan deze indruk. Het effect wordt versterkt door een goed gekozen maatverhouding.

Logo Sproutl
Het is mogelijk voor gebruikers om hun eigen avatar te kiezen uit de gepresenteerde set. In dit geval is het pictogram vatbaar voor gebruikersinstellingen. Een doordachte reeks groeiende illustraties helpen de droogheid en «saai» van professionele informatie en instructies te verminderen. In navolging van de hoofdtaal van het website-ontwerp, ondersteunen de illustraties effectief en concentreren ze zich op het hoofdidee van het merk.

Sproutl Voor en Na Logo (geschiedenis)