Sprint Logo

  Sprint Logo

  Sprint is een communicatiebedrijf met hoofdkantoor in Overland Park. Het hield op te bestaan ​​als een onafhankelijke organisatie in april 2020 toen het werd overgenomen door T-Mobile US Corporation. Het merk Sprint werd op 2 augustus opgeheven en alle draadloze en vaste diensten werden door T-Mobile overgenomen.

  Hiervoor zijn mislukte managementbeslissingen te wijten. Ten eerste de fusie met Nextel in 2004. Het bleek dat het netwerk van Sprint niet geschikt was voor mobiele toestellen van Nextel. De tweede reden is de levering van 4G met behulp van WiMax-technologie, terwijl andere operators voor de LTE-standaard hebben gekozen.

  Betekenis en geschiedenis

  Sprint Logo Geschiedenis

  Wat is sprinten?

  Sprint is een Amerikaans telecommunicatiebedrijf. Het werd opgericht in 1899 en is tijdens zijn bestaan ​​de vierde grootste exploitant van het land geworden. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Overland Park, in de staat Kansas.

  Het verdwenen telecommunicatiebedrijf heeft een rijke geschiedenis die begon met een telegraafkabel die langs het spoor liep. Het woord “Sprint” is afgeleid van de eerste letters van de systeemnaam: Southern Pacific Railroad Internal Networking Telecommunications.

  Enkele decennia later begon het bedrijf met het aanbieden van langeafstandstelefoniediensten en in 1992 werd het een monopolie op het gebied van draadloze communicatie in de Verenigde Staten. Later werd ze beroemd dankzij haar spraakmakende reclamecampagne en doordachte identiteit.

  Tot 1991 bestond Sprint onder verschillende namen en had het telkens een nieuw logo. De achternaam – Sprint Corporation – verscheen in 2012, toen SoftBank Holding 80% van haar aandelen kocht. Tot die tijd stond het bedrijf bekend als Sprint Nextel Corporation. Het kreeg deze naam in 2005 na een mislukte fusie met Nextel Communications. Tegelijkertijd werd het logo aangenomen, met een zwarte inscriptie en vijf gele strepen in de vorm van een vleugel.

  1972 – 1987

  United Telephone System Logo 1972-1987

  1986 – 1991

  U.S. Sprint Logo 1986-1991

  1991 – 2005

  Sprint Logo 1991-2005

  2005 – 2020

  Sprint Logo 2005-2020

  Logo lettertype en kleuren

  Sprint Logo

  Terwijl het telecombedrijf tot het verleden behoort en zijn plaats aan T-Mobile heeft afgestaan, herinneren zijn voormalige klanten zich nog het gecombineerde merk dat in 2005 werd aangenomen. Het elegante woord ‘Sprint’ en de vloeiend gebogen abstractie toonden het gemak waarmee het bedrijf bedrade en draadloze diensten leverde. miljoenen consumenten.

  De tekening had geen speciale semantische lading. Haar belangrijkste taak was om vertrouwen te wekken bij het publiek op het niveau van positieve associaties. Daarom leken de vijfpuntige strepen op veren in een vleugel, wat symbool staat voor vrijheid, verhevenheid en de afwezigheid van grenzen. Het logo werd gebruikt als bord boven de ingangen van de filialen en sierde de uniformen van medewerkers om de huisstijl te benadrukken.

  Nadat het merk Sprint was opgenomen en afgeschaft door T-Mobile US, hield ook het embleem op te bestaan. Maar het ging de geschiedenis in als herinnering aan het verleden van het telecommunicatiebedrijf en diende als een duidelijk voorbeeld van een succesvolle identiteit.

  Om de naam expressief te maken, gebruikten de ontwerpers het lettertype The Sans Semi Bold. Dit type belettering is bedacht door de Nederlandse typograaf Lucas de Groot. Qua kleuren is het embleem uniform: het palet omvat zwart en geel (# FFDD05). De geselecteerde kleurcombinatie werd onderdeel van de identiteit van Sprint in 2005 toen deze fuseerde met Nextel Communications.