Spotify Logo

  Spotify Logo

  Spotify is een multimedia-webservice die gratis toegang biedt tot streaming audio. Hiermee kunt u legaal naar muziek, podcasts en audioboeken luisteren zonder ze naar uw mobiele apparaat te downloaden. De service is uitgevonden door internetzakenmannen Daniel Georg Ek en Martin Lorentzon. Ze stopten met hun baan om Spotify te lanceren en Martin verkocht de aandelen zelfs aan TradeDoubler. Aanvankelijk leden enthousiastelingen enorme verliezen, maar toen besloten ze geld te verdienen met een aantal functies om de kosten van royalty’s te compenseren.

  Betekenis en geschiedenis

  Spotify Logo Geschiedenis

  Wat is Spotify?

  Het is een Zweedse online service om naar muziek, boeken en podcasts te luisteren zonder ze naar je apparaat te downloaden. Het komt in verschillende smaken – als bedrijf, als website en als applicatie voor allerlei soorten besturingssystemen.

  Spotify Technology S.A. werd opgericht in 2006. De service werd al snel populair en werd al in 2008 gelanceerd in veel Europese landen. Toen kreeg hij een logo, dat in de toekomst verschillende herontwerpen onderging en een moderne uitstraling kreeg.

  2008 – 2013

  Spotify Logo 2008-2013

  Het eerste embleem was een groen vierkant met afgeronde hoeken. Op de onderste helft stonden de woorden ‘Spotify’ met een verhoogde ‘o’. Boven de “o” waren drie boogvormige lijnen, vergelijkbaar met het Wi-Fi-pictogram.

  2013 – 2015

  Spotify Logo 2013-2015

  In 2013 hebben de ontwerpers het omvangrijke vierkant verwijderd en tegelijkertijd het lettertype en de kleur van het woord “Spotify” gewijzigd. Ze kozen voor een zwart palet en een standaard schreefloos lettertype. Het symbool in de vorm van drie gebogen strepen bleef: het werd wit gemaakt en in een groene cirkel met een verloop geplaatst.

  2015 – heden

  Spotify Logo 2015-vandaag

  De ontwikkelaars van het logo hebben gekozen voor een nieuwe tint groen – met neonkleuren. Het werd de belangrijkste voor zowel het woord als voor de cirkel, waaruit het verloop verdween.

  Logo lettertype en kleuren

  Spotify Logo

  Spotify’s eerste logo bevatte een stuiterende “o” In volgende versies bleef slechts een hint van deze letter over: een grote cirkel aan de rechterkant, met daarin drie gebogen lijnen.

  Logo Spotify

  Het moderne logo gebruikt een schreefloos lettertype dat lijkt op Gotham. De letters zijn erg druk, vooral de “f” en “y”, die met elkaar verbonden zijn. De hoofdkleur is neongroen, de secundaire kleur is wit.