SporTV — jubileumrebranding versterkt de positie van het merk

SporTV Logo

Het multi-platform sportmerk SporTV viert vandaag 30 jaar in de lucht en activeert nieuwe toevoegingen aan het hoofdkanaal. Door kracht, dynamiek en impact als pijlers te kiezen, gaat het merk vol vertrouwen de toekomst in. Trouw aan moderne trends, gaat het bedrijf met de tijd mee, waardoor het noodzakelijk was om fundamentele veranderingen aan te brengen in zijn eigen visuele identiteit, die werd getimed om samen te vallen met zijn eigen jubileum. Externe visualisatie is levendiger, onverwachter en menselijker geworden. Voor de uitvoering is gebruik gemaakt van de volledige dertig jaar ervaring op sportgebied. Daarbij lag de focus op een nieuwe multidisciplinaire strategie die de kern vormt van directe verkoop bij het gebruik van «globoplay» in streaming.

SporTV Nieuw Logo

Als gevolg van deze veranderingen is SporTV eigenaar geworden van nieuwe attributen die de hoofdlijnen van de vernieuwde strategie benadrukken en die kracht, invloed en dynamiek weerspiegelen. Aangezien het vorige logo een geschiedenis van 30 jaar heeft, was het een zeer delicate aanpak om het te wijzigen. Hierdoor ontstond een concept gebaseerd op het verleden van het logo, maar herdacht in een moderne interpretatie. De nadruk in het logo ligt op de letter S, die het monogram van de zender wordt, waar de ruimte voor visuele informatie bijzonder beperkt zal zijn. De uitvoering in wit en rood, waarbij een deel van de onderste sector een visuele scheiding heeft van de basis en een uiteinde in rood geverfd, is het accent dat dergelijke afbeeldingen niet alleen aantrekt, maar ook gedenkwaardig en herkenbaar maakt.

Logo SporTV

Om de kijker een spectaculair effect te geven, werd een «zacht» maar «zelfverzekerd» schreefloos lettertype gebruikt, dat de aandacht trekt met een moderne en harmonieuze uitvoering. De afwezigheid van scherpe hoeken weerspiegelt direct de vloeiende rondingen van sportpaden, loopbanden, sportarena’s, waardoor het logo consistent is met de geest van het sportthema. De witte kleur van de tekst tegen de achtergrond van een diepe en rijke donkerblauwe «etherische» tint die als substraat wordt gebruikt en de vrije ruimte in het logo opvult, zorgt voor een duidelijke visualisatie en schept voorwaarden voor de mogelijkheid van een comfortabele en gemakkelijke visuele waarneming van elk element van de compositie, het lezen van de tekst als in een gedrukte en in digitale transmissiemodus.

SporTV Voor en Na Logo (geschiedenis)

De nieuwe visualisatie zorgde voor een meer uitgebreide perceptie van het bedrijf. Nu is het niet zomaar een tv-zender, maar een volwaardig sportmerk.