Spitfire Logo

  Spitfire Logo

  Spitfire is een skateboardmerk dat eigendom is van Deluxe Distribution. En dat is op zijn beurt een dochteronderneming van Ermico Enterprises, Inc., opgericht door Brian Ware in 1986 in de stad San Francisco. Een jaar later (in 1987) richtte Deluxe zijn eigen merk op om accessoires voor skateboards en skateboarders te distribueren.

  Betekenis en geschiedenis

  Spitfire Logo Geschiedenis

  Dit merk werd vrijwel onmiddellijk opgenomen in Deluxe Distribution, toen het bedrijf zich begon te specialiseren in alles wat met skateboarden te maken had. En om het maximale assortiment aan producten te dekken, richtte ze haar merk op, waardoor het de meest gewilde leverancier van skatewielen is.

  Maar ze waren slechts het begin van een doorslaand succes. In een poging om van wielen een superhandig kenmerk van een smalle specialisatie te maken, was het merk een van de eersten die ze in twee basisgroepen verdeelde. Met een speciale formule maakt ze wielen voor straatrijden (F4 Streetburners) en voor stunts in skateparken (F4 Parkburners).

  Toen verschenen er andere themaproducten in het assortiment van het merk Spitfire. De volgende logische stap waren boardlagers – betrouwbaar en duurzaam. Tegenwoordig worden ze beschouwd als de beste in hun klasse. Daarna werd de productlijn aangevuld met gereedschap, accessoires, stickers en kleding voor skaters. Deze omvatten platforms, wielen, jassen, baseballcaps, paraffinewas, huiden, riemen, portefeuilles, tassen, gespen, sokken, lange mouwen, T-shirts, windjacks, rugzakken en nog veel meer.

  Tegelijkertijd behandelt de fabrikant zijn producten met een hoge verantwoordelijkheid, zodat skateboardfans zich op hun gemak voelen op de boards te staan ​​en verschillende trucs uit te voeren. De lijst met modellen wordt voortdurend bijgewerkt. Bovendien worden enkele samples en zelfs hele lijnen gecreëerd door Spitfire in samenwerking met bekende merken uit de mode- en skateboardwereld. Het merk probeert collecties in capsulevorm te presenteren, zodat elke serie in dezelfde stijl is ontworpen – van doppen tot lagers.

  Logo Spitfire

  Het bedrijf gebruikt verschillende ontwerpen om zijn producten te markeren, waaronder een eigen logo. Kortom, ze geeft de voorkeur aan een jeugdig, drive-in ontwerp, waar energieke en jonge mensen van houden. De fabrikant richt zich op de smaak van het team, aangezien het bestaat uit gerenommeerde skateboarders. Het omvat Grant Taylor, Bryan Herman, Erik Ellington, Peter Hewitt, Theotis Beasley, Eric Koston, Andy Roy, Peter Ramondetta – in totaal zijn er ongeveer 25 mensen. Zij vormen de ruggengraat van het merk Spitfire.

  De ontwerper van het unieke logo is Kevin Ancell. Hij creëerde zo’n origineel bord dat het jarenlang is opgenomen in de top 10 van meest succesvolle skateboardsymbolen. En dat allemaal omdat het overeenkomt met de naam van het bedrijf en emoties overbrengt – opwindend, ongebreideld, hype. Het gevoel van innerlijke verrukking, grenzend aan agressie, wordt weerspiegeld in de grijns, die eigenlijk een glimlach is met opeengeklemde tanden van de spanning. Inderdaad, tijdens het rijden op het bord, manifesteert alles zich tegelijkertijd – zowel wild genot als niet minder wilde angst. Hetzelfde gevoel wordt benadrukt door een gespannen en tegelijkertijd zelfvoldane blik, evenals het haar dat opsteekt in de vorm van scherpe tongen van vlammen.

  Om de opwinding en wreedheid te vergroten, beeldde de ontwerper driehoekige tanden af ​​- in de vorm van strak gebalde tanden. De donkere lijnen ertussen lijken op een zigzagglijdend pad op het oppervlak. De lippen zijn gestrekt in een gespannen glimlach en zijn zwart getint. Hij omcirkelde ook de rest van de details van het embleem. Ook de wenkbrauwen en ooglijnen zijn donker, wat goed afsteekt bij de witte pupillen. Het grootste deel van de gloeiende kop is geel of rood. De zwarte omlijning versterkt het vicieuze agressie-effect, waardoor het logo ook buiten het skateboarden herkenbaar is. Tegenwoordig siert het alle producten die onder dit merk zijn vervaardigd.

  Logo lettertype en kleuren

  Spitfire Logo

  Er is geen handtekening in het embleem, dus de auteur heeft het lettertype niet gekozen. Hij gaf de voorkeur aan de visuele component, op basis van de uitwerking van het kleurenschema. Voor een logo van zo’n riskante en rijdende bol koos hij voor een combinatie van geel (of rood), zwart en wit.