Spaanse La Liga onthult nieuwe huisstijl The Classic (El Clásico)

  El Clasico Logo

  Sinds 1902 is Spanje gastheer van ’s werelds grootste wedstrijd – El Clasico (The Classic), wanneer de voetbalwereld stopt met wachten op de winnaar – Barcelona of Real Madrid. Dit jaar vindt de 247e officiële editie plaats, waaronder La Liga een volledige rebranding heeft voorbereid, ontwikkeld door de Barcelona Vasava. In de geschiedenis van het wereldvoetbal is deze wedstrijd de meest stabiele confrontatie tussen teams. De rivaliteit wordt niet alleen gevoed door sport. Deze twee belangrijke en oude steden van het land vertegenwoordigen de twee Spanjes, die verschillen in levensstijl, politieke opvattingen, cultuur en geschiedenis. Vandaag de dag is El Clasico ver buiten de hoogste professionele voetbaldivisie gegroeid. De term omvat nu alle wedstrijden tussen clubs in verschillende kampioenschappen. Elk spel trekt 5 keer meer toeschouwers dan de Super Bowl.

  El Clasico Nieuw Logo

  Het geadopteerde merkproject weerspiegelt de essentie van het evenement, het historische “DNA”, dat rivaliteit en kracht, passie en technologie, innovatie en dynamiek, productiviteit en globaliteit, schaal symboliseert. Als leider in entertainment en innovatie maakt La Liga van zijn nieuwe imago een extra troef die niet alleen waarde zal toevoegen aan het merk, maar ook aan de competitie zelf en zijn clubs. De gecreëerde visuele identiteit weerspiegelt het heden en de toekomst, verenigd door hun verhalen.

  Logo El Clasico

  Het logo-ontwerp is geïnspireerd op de emoties die zowel spelers als fans kenmerken. Visualisatie verenigt iedereen die deelneemt aan dit sportevenement, ongeacht aan welke kant ze staan, waardoor iedereen, zonder uitzondering, het gevoel heeft dat ze een belangrijk element van het spel zijn. De graphics van het logo vallen op door hun energie, die wordt overgebracht door scherpe hoeken en strikte verticaliteit van de samenstellende letters. De aanwezigheid van dynamiek en beweging, evenals de demonstratie van de digitale basis van de constructie van de naam, voegen een spektakel toe aan de visuele perceptie van de hele compositie.

  ElClasico Logo

  In het logo is het lettertype Halunke gebruikt, dat speciaal is ontworpen door Elena Schneider. De studio heeft de centrale letter “A” herwerkt, waardoor deze accentueert en harmonieert met alle letters van de naam. Tegelijkertijd stelt de hoofdletter “i” het meest geschikte ritme in om de samenstelling van het hele woord waar te nemen. De groen-gouden kleur die in het palet de boventoon voert, is de belichaming van traditie en een demonstratie van de adel van beide historische tegenstanders. De rijkdom van sinaasappel geeft het embleem energie en alertheid.

  Dit monogram wordt een teken dat overal de tekst “vs” zal vervangen, die eerder tussen de namen van teams was geplaatst en ze van elkaar scheidde. Nu is er ElClasico in kleine lettertjes in kleine letters. Het nieuwe bord combineert elementen van de heraldiek met de minimalistische trends van onze tijd. Het symboliseert kracht, rivaliteit, oppositie. De nok bestaat uit verschillende overlappende pijlen, waarvan de uiteinden in verschillende richtingen zijn gericht. Dit geeft inzicht in de spanning en kracht van de rivaliteit.