Sonic Logo

  Sonic Logo

  Sonic Team is een maker van videogames die eigendom is van Sega (Japan), onderdeel van Sega CS Research and Development No.2. De groep werd opgericht in 1990 en bestond aanvankelijk uit drie professionals: Yuji Naka (programmeur), Naoto Ohshima (kunstenaar) en Hirokazu Yasuhara (level designer). In 1991 koos het team een ​​naam voor zichzelf, nadat ze eerder hun eerste game hadden uitgebracht – Sonic The Hedgehog voor het Sega Genesis-platform. De andere meest bekende producten zijn Nights into Dreams en Phantasy Star Online. Het Amerikaanse hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in San Francisco, Californië.

  Betekenis en geschiedenis

  Sonic Logo Geschiedenis

  Naka en Yasuhara verhuisden vervolgens naar de Verenigde Staten, waar ze games ontwikkelden bij het Sega Technical Institute, terwijl Ohshima in Japan aan de Sonic-cd werkte. In 1994 keerde Naka terug naar zijn vaderland en nam de leiding over CS3, dat later werd omgedoopt tot R&D No.8. Tegelijkertijd accepteerde de divisie het Sonic-team, maar begon ze videogames te maken zonder dit personage. Maar in 1998 verscheen de release van Sonic Adventure, waarna een aantal Sonic Team-medewerkers naar de Verenigde Staten verhuisde om het gelijknamige bedrijf te vormen en aan Sonic Adventure 2 te werken.

  Sega splitste vervolgens zijn studio’s in afzonderlijke afdelingen. Dus in 2000 werd het bedrijf SONICTEAM Ltd. (gebaseerd op R&D # 8) en een dochteronderneming van Sonic Team USA. Toen kwam de moederorganisatie in financiële moeilijkheden en vonden er een aantal overnames plaats. In 2003 ging het Sonic Team samenwerken met United Game Artists. In 2004 werd Sonic Team USA Sega Studios USA.

  Tegelijkertijd nam Sammy Corporation Sega over en werd Sonic Team de Sega GE1 R&D-afdeling. Het werd later omgedoopt tot CS2. In 2008 fuseerde Sega Studios USA opnieuw met het Sonic Team. In de jaren die volgden, werden ze een platform om te experimenteren met verschillende vormen van de naam Sonic. In totaal zijn er vijf soorten logo’s in de carrière van dit merk.

  1991 – 1996

  Sonic Logo 1991-1996

  De vroegste versie van het embleem was ongelooflijk eenvoudig. Het gebruikte niets anders dan tekst – de naam Sonic Team Presents, in hoofdletters. Het lettertype was glad, schreefloos. De inscriptie had een langwerpige vorm en was in één keer horizontaal geplaatst. De achtergrond was een zwarte rechthoek in de vorm van een smalle streep. De naam was geschreven in witte letters die duidelijk zichtbaar waren op een contrasterende ondergrond.

  1996 – 1999

  Sonic Logo 1996-1999

  Op dat moment verscheen voor het eerst het echte embleem, dat bestond uit een massief zwart ovaal. Het was horizontaal gepositioneerd en bevatte een paarse gradiëntafbeelding van de kop van een egel, omlijnd in een zilverachtige omtrek en aangevuld met highlights. Het personage was glanzend, volumineus, keek naar links en had zeer grote ogen – in feite lege oogkassen waardoor een donkere achtergrond te zien was.

  Aan de rechterkant was een vetgedrukte inscriptie, gerangschikt in drie rijen: bovenaan – “Sonic”, in het midden – “Team”, onderaan – “Presents”. De woorden waren in een stijlvol schreefloos lettertype. In het eerste woord hadden de letters een heterogene vorm, voor de rest waren ze gelijk. Vooral prominent waren de “O” schuin naar rechts, en de “C” met ongelijk afgesneden uiteinden. Dit lettertype heet Nise SegaSonic en werd oorspronkelijk gebruikt voor de Sonic the Hedgehog-videogameserie. De auteur van het logo is Hirokazu Yasuhara.

  In dezelfde periode verscheen een andere variant van het logo, bestaande uit dezelfde elementen, maar in een gehergroepeerde vorm. De naam besloeg twee regels samen met een grafisch teken: op de eerste rij stond de uitdrukking “Sonic Team”, gemaakt in het bedrijfslettertype en gescheiden door het hoofd van de hoofdpersoon. In het onderste deel was er een inscriptie “Presents”, uitgevoerd in een kleine grotesk met ver uit elkaar geplaatste letters. De overheersende kleur van het embleem was donkerpaars. Een zwarte rechthoek diende als achtergrond.

  1998 – 1999

  Sonic Logo 1998-1999

  Aan het einde van deze periode werd een andere versie van het logo goedgekeurd, omgeven door een wervelwind. Het was zwart-wit, plat en bestond uit een egelkop die in een halfprofiel was gerangschikt. Het stond boven de merknaam en het woord “Presents”, die in hetzelfde lettertype stonden als het vorige logo. Volgens het concept van de ontwerpers kreeg de cirkel vier scherpe punten aan de randen en werd het Sonic-beeld wit en werd het op een zwarte achtergrond geplaatst.

  1999 – heden

  Sonic Logo 1999-vandaag

  Het huidige logo bestaat uit het hoofd van de hoofdpersoon, die Hirokazu Yasuhara expressiever en onderscheidend heeft gemaakt. Als gevolg hiervan zijn de ogen en neus van Sonic nu goed te onderscheiden omdat ze niet langer in elkaar overgaan. De tekst staat aan de rechterkant en beslaat twee regels omdat het bijschrift “Presents” eruit is verdwenen. Het lettertype is een gemoderniseerde Nise Sonic.

  Logo lettertype en kleuren

  Sonic Logo

  Als grafisch teken gebruikten de ontwikkelaars het profiel van een sleutelpersonage uit de allereerste videogame – Sonic The Hedgehog. Het wordt getrokken in een halve draai met drie brede spikes die van achteren uitsteken. De ogen zijn groot, met een contrasterend mini-ovaal in het midden, dat de pupil vervangt.

  Voor het logo kozen de ontwerpers twee soorten corporate lettertype: Nise SegaSonic (basisversie) en Nise Sonic (gemoderniseerde versie). Ze hebben een diagonaal gedraaide “O” en een ongelijke snede “C”.

  Logo Sonic

  Het hoofdpalet is blauw. Maar het is nu zo geworden, en daarvoor werd een zwart, wit en paars verloop gebruikt met een overgang van lila naar kobalt.