Solingen Logo

Solingen LogoSolingen is een Duits merk dat manicuresets en accessoires voor hand- en voetverzorging aanbiedt. Ze is een fabrikant van professionele gereedschappen. De productiesite en het hoofdkantoor zijn gevestigd in Solingen (Duitsland). Deze stad wordt in de volksmond de stad van de messen genoemd, omdat er in de middeleeuwen uitstekende scharen, zwaarden, scheermessen en messen werden gemaakt.

Betekenis en geschiedenis

Logo Solingen

Het logo begeleidt de producten van dit bedrijf vanaf het begin en is op alle producten gestempeld. Het visuele identificatietekstteken beslaat bijna het hele deel van het bedrijfssymbool. Het weerspiegelt het belangrijkste merkconcept: hoge professionaliteit. Omdat de plaats waar accessoires voor manicure en pedicure worden geproduceerd al lang een legendarische erkenning heeft gekregen, is het merk naar hem vernoemd.

Het logo bevat geen grafische elementen — alleen tekst. Deze rol wordt gespeeld door de naam van het bedrijf, waarin de staart van de laatste letter wordt verlengd. Tegelijkertijd vormt «g» een gebogen lijn, in de vorm van een manicuregereedschap. De rest van de karakters zijn standaard. Er is een rechte horizontale lijn boven het label.

Logo lettertype en kleuren

Solingen Logo

Het lettertype dat voor het woord «Solingen» wordt gebruikt, is een klassiek serif-lettertype. Onsamenhangende letters met een optimale uitsplitsing tussen tekens. Het belangrijkste kenmerk van het lettertype is de lus «g» met een puntig uiteinde. Het palet is bescheiden en bestaat uit een combinatie van zwart en wit.