Softsoap Logo

  Softsoap Logo

  Softsoap is een lijn vloeibare zeep en douchegels die in 1980 door ondernemer Robert R. Taylor werd gelanceerd. Hij verkocht de via zijn firma The Minnetonka Corporation ontvangen gelden. In 1987 kocht Colgate-Palmolive Corporation de rechten op het handelsmerk. Zij is het die het op dit moment bezit. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Chaska, Minnesota.

  Betekenis en geschiedenis

  Softsoap Logo Geschiedenis

  Wat is Softzeep?

  Het is een in de VS gevestigd merk voor consumentenhygiëne dat eigendom is van Colgate-Palmolive.

  Vanaf het begin tot heden heeft het merk drie emblemen gehad die een transformatie hebben ondergaan van zware en brede letters naar lichte en smalle symbolen. De eerste versie dateert uit het jaar van de release van de vloeibare debuutzeep.

  1980 – 1996

  Softsoap Logo 1980-1996

  Aanvankelijk had het logo een samengestelde belettering met meerdere woorden. De grootste en de top was de naam van het merk – “Softsoap”. Hieronder stond de uitdrukking “Handzeep”. Het bezette bijna de hele ruimte onder het hoofdelement, bestond uit smalle symbolen en bereikte de p-poot. Het werd gevolgd door het nog subtielere woord “merk”.

  1996 – 2008

  Softsoap Logo 1996-2008

  De ontwerpers hebben de donkerblauwe rechthoek vervangen door een lichte, alle onderste labels verwijderd en vervangen door een lange witte streep. Ze onderstreept de naam en benadrukt deze tegen een stevige achtergrond.

  2008 – heden

  Softsoap Logo 2008-vandaag

  Nu wordt een bijgewerkte versie van het logo gebruikt – zonder een regel onder “Softsoap”. In plaats daarvan verscheen de inscriptie “Merk”. De achtergrond is blauw geworden met een grijze omtrek. De rechthoek was afgerond en rechtsboven en linksonder gericht.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Softsoap

  Vanaf het allereerste begin bestond het handelsmerk van het merk uit de naam. Geen enkele merkeigenaar heeft deze structuur geschonden: ze hebben slechts kleine aanpassingen aan het logo aangebracht.

  Elk embleem gebruikt een ander lettertype: het eerste is klassiek schreef, het tweede is grotesk gehakt, het derde is dun en rond. Bovendien waren de letters “ft” aanvankelijk verbonden door een gemeenschappelijke dwarsbalk, en aan het einde werden ze losgekoppeld. Het kleurenschema bestaat uit wit, grijs en verschillende tinten blauw.