Smooj — een nieuw merk en zijn identiteit

Smooj Logo
Het afgelopen 2020 stond in het teken van grote verschuivingen op verschillende gebieden van productie en dienstverlening. Wanneer telewerken de enige manier is om jezelf te beschermen tegen een wijdverbreid, gevaarlijk virus, is het om een ​​sterk verlangen te creëren naar alle activiteiten en genoegens die met het bedrijf kunnen worden gedeeld.

Dit jaar werd een lijn van een nieuw drankje gelanceerd. Smooj, een schuimende dikke smoothie met een sterke seltzer, is een nieuw project van Ann Arbor, de in Michigan gevestigde Homes Brewery. Het wordt niet verkocht in glazen flessen en het product heeft het gebruikelijke uiterlijk van een blikje, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, ook thuis, wanneer u tv-programma’s kijkt in een gemakkelijke stoel en ontspant.

Smooj Nieuw Logo

Ik moet zeggen dat het eenvoudige karakter van het merk, de nabijheid van de doelgroep, het overwegen van pijn en voorkeuren bij het kiezen van een geschikt drankje voor ontspanning het bedrijf succesvol en geliefd hebben gemaakt bij Amerikanen. De nieuwe drank is uniek en aangenaam van smaak. Daarom moet de visuele presentatie een keurmerk worden en het vertrouwen winnen van potentiële kopers.

Het in Detroit gevestigde bureau Skidmore Studio nam de verantwoordelijkheid voor het maken van het logo. De ontwerpers merkten de noodzaak op om hetzelfde opvallende logo te creëren als de smaak van het nieuwe drankje zelf. Honderden schetsen werden ter beoordeling ingediend totdat de beste optie was gevonden.

Logo Smooj

Als resultaat vond ik het beeld van een romig, vloeiend, glad en delicaat beeld. Dit is een grafische inscriptie van de naam van een merkdrank met de stilering van een lachend gezicht. Een emoticon kan, als apart onderdeel van een logo, een icoon of een icoon zijn, dat snel in het geheugen wordt gegrift en lang in het hoofd blijft hangen. Perfect voor sociale media en merchandise. Het statische karakter van het patroon op het blikje, alsof het blikje wordt geabsorbeerd door een drankje, spreekt van de allesomvattende zachtheid en sappigheid. Ook al bestaat het logo uit een zwart handgeschreven lettertype van de auteur, het ontwerp lijkt niet zwak, belachelijk of ingewikkeld. Integendeel, de lichtheid en luchtigheid van de visuele oplossing weerspiegelt de organoleptische eigenschappen van de Smooj-drank en zijn goedaardige boodschap.