SMART Global Holdings presenteert een nieuwe look

SMART Global Holdings (SGH) Logo

In het licht van de recente economische gebeurtenissen werd SMART Global Holdings een van de bedrijven die besloten om hun identiteit te vernieuwen en een gemakkelijke rebranding door te voeren. Volgens het idee van de initiatiefnemers zal het nieuwe imago beter aansluiten bij de moderne service-eisen en beter aansluiten bij de rol van de hele ‘familie’ van het merk.

Het in Californië gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de fabricage van computerelektronica, geheugen en gespecialiseerde LED-oplossingen. Dit redelijk technologische merk heeft grote ambities in de markt en wordt beschouwd als een belangrijke leider in de industrie, dus er is geen manier om de lat lager te leggen.

SMART Global Holdings (SGH) Nieuw Logo

Rebranding is slechts een fase in het verbeteren van de prestaties van het bedrijf. Dit is geen destructieve ramp, geen razende oceaan van verandering of radicale veranderingen in strategie. Het is een consequent werken aan kwaliteit, uitstraling en systemische processen die zorgen voor een effectieve werking van het merk. In het begin is het moeilijk om opnieuw op te bouwen, maar met het verschijnen van de eerste beoordelingen, nieuwe klanten en een toename van de winst, wordt het hele pad duidelijk en duidt op succes.

Energie, vindingrijkheid, passie voor het werk — dat is het nieuwe concept van het merk SGH. Zelfs als de afgekorte naam en het pretentieloze logo, bestaande uit slechts drie witte letters op een delicate mentholachtergrond, niet de indruk wekken van een enorm bezit. De schaal en degelijkheid worden niet altijd overgebracht op de doelgroep vanwege enorme lettertypen en vertrouwde basiskleuren.

Logo SMART Global Holdings (SGH)

Dit is een nieuwe benadering die tot doel heeft het merk nieuwe horizonten te bieden, perspectieven te presenteren en potentieel in verschillende dimensies te helpen ontketenen.

Wat betreft het lettertype, het is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Het principe van contourstrepen en typeconstructie door middel van rechte lijnen werkt hier anders. De letters G en H zien er ultramodern en elegant uit omdat ze negatieve ruimte in hun grafische ontwerp hebben die smaak toevoegt.

SMART Global Holdings (SGH) Voor en Na Logo (geschiedenis)

Voorheen was het lettertype hemelsblauw, het onderschrift eronder was in een lichtgrijze tint. Serif, niet tech, niet innovatief. Een lettertype als dit zou kunnen werken voor een eenvoudige nieuwsuitgever. Dat gezegd hebbende, er was een interessant pictogram dat stond voor de letter S, en werd gebouwd dankzij lijnen en uitgerekte bijgesneden ovalen. De twee helften keken in verschillende richtingen en vormden twee helften op dezelfde as en een dunne omtrek.

Het nieuwe logo oogt zeker modern en passend bij de nieuwe strategische doelstellingen. Daarom moeten andere merken aandacht besteden aan een opkomende concurrent die binnenkort hoge leiderschapsposities zal innemen en een groot publiek zal aantrekken. Rebranding in de tijd betekent dus een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de toekomst en het behalen van het succes van het merk op een bepaald moment, ver in de tijd, wanneer het nieuwe ontwerp door het publiek zal worden gewaardeerd.