Smallicieux — kinderanimatie «Internettraining» met een verleidelijke identiteit

Smallicieux Logo

Smallicieux — een nieuwe entertainment- en educatieve ruimte voor kinderen heeft een gedenkwaardige en aantrekkelijke externe identiteit gekregen. Het logo en de huisstijl zijn ontwikkeld met de hulp van het 19-jarige brandingbureau Graphéine (Parijs en Lyon, Frankrijk). Het creatieve team van gelijkgestemde mensen van het bureau, slimme vertegenwoordigers van de ontwerpgemeenschap met een hoog professioneel niveau en gepassioneerd over het idee om op elk gebied een beeld te vormen, onderscheidt zich door het creëren van unieke projecten, waaronder de ontwikkeling van strategieën, merken, visuele identiteit en nog veel meer. Ze begonnen ook met het ontwikkelen van het uiterlijk van een nieuwe hulpbron — Smallicieux, gemaakt op basis van la Cité des Enfants (City of Children) — een permanente tentoonstelling sinds 1992 in Parijs, Frankrijk. In 2010, al als Smallicieux, werd het geopend in het Lillenium-winkelcentrum in Lille, Frankrijk.

Smallicieux Nieuw Logo

De transformatie begon met de creatie van een nieuwe naam die de focus van het merk weerspiegelde, de directe relatie met kinderen. Smallicieux is een combinatie van twee woorden: «klein» en «malicieux». Het is een associatie geworden van Engels-Frans geluid, de interpretatie van woorden, die de ambitie en geschiedenis van het merk belichaamt, evenals zijn opgewektheid en verlangen om dichter bij kinderen te zijn, niet alleen in essentie, maar ook in zijn uiterlijk, inclusief de naam. De naam bleek behoorlijk slim te klinken. In die zin beschrijft het zijn publiek heel goed, geeft het er een nauwkeurige beschrijving van. Smallicieux is een leuke en leerzame wereld die zich zeer goed leent voor visualisatie door het creëren van emotionele elementen die worden weergegeven door emotionele beelden, gezichtsuitdrukkingen, glimlachen, kattenkwaad, terwijl de nadruk wordt gelegd op het verlangen om ontdekkingen te doen.

Logo Smallicieux

Het accentelement van het logo en waarvan het teken later het belangrijkste werd in digitale ruimtes en in de aanduidingen van applicaties, was de eerste letter van de merknaam — «S». De cursief gedrukte brief, die hem verbindt met schoolschrift, heeft een aangename rondheid in zijn lus en visuele welwillendheid gekregen. Door de omgekeerde puntkomma voor de «S» leek de combinatie van deze elementen erg op een ondeugend lachend gezicht. Alle andere letters van de naam zijn zo uitgewerkt dat de eenheid van de speelse ondeugende stijl van het eerste teken behouden blijft. Het resultaat was een succesvolle integratie van het woord, de letter van het teken in een soort emoji, en vice versa. Als je goed naar het eerste bord kijkt, kun je zien hoe de letters en tekens werden omgezet in contouren die sterk lijken op een lachende, knipogende emoticon. Deze grafische zet brengt het logo tot leven, maakt het informatiever en houdt het minimalistisch.

Smallicieux Voor en Na Logo (geschiedenis)