Slytherin Logo

Slytherin Logo

Zwadderich is een van de vier fictieve huizen van de magische Hogwarts University. Het brengt studenten samen die worden gekenmerkt door een verhoogd gevoel van zelfbehoud, leiderschap, vindingrijkheid, ambitie, trots, snelle humor en sluwheid. A selecteert leerlingen bij de ingang van de Sorteerhoed op basis van de daarin aangetroffen kwaliteiten. De oprichter van de faculteit is Zalazar Zwadderich. Hij creëerde het rond 990 na Christus. De beschermheilige is Bloody Baron. Het belangrijkste principe van de vertegenwoordigers van dit huis is het geloof in tovenaars van puur bloed, dus verzetten ze zich actief tegen de inschrijving van Dreuzels en halfbloeden. De belangrijkste locatie is de kerker, een hal onder het meer, versierd met wandtapijten, groene lampen, stoelen en schedels.

Betekenis en geschiedenis

Logo Slytherin

De oprichter van Zwadderich was de eerste leider. Vervolgens, op verschillende tijdstippen, bezetten de professoren H. Slakhoorn en S. Sneep de functie van hoofd. Het collectief van het huis bestond uit de zogenaamde raszuivere dieren — de nakomelingen van tovenaars. Dit beïnvloedde het concept van de faculteit en werd de reden voor de belangrijkste confrontatie in de Potterian — twee spiritueel sterke huizen, waarvan de leden letterlijk in alles wedijverden.

De slang komt overeen met zulke doelgerichte en verraderlijke eigenschappen van studenten van Zwadderich. Zij was het die werd gekozen om zijn talisman te zijn. Dit reptiel is koel, berekenend, flexibel en mobiel — in overeenstemming met de karaktereigenschappen waarmee Sorteerhoed studenten hier aanwijst. Het basiselement van het huis is water. Daarom bevindt de kerker zich onder het meer en fungeert als een verdediging. Daarnaast wordt water erkend als een poort naar een andere wereld.

Hoewel Zwadderich en Griffoendor het constant oneens waren over de zuiverheid van de studenten van Zweinstein, was Harry Potter een kanshebber voor toelating tot elk van deze huizen. Hun vertegenwoordigers waren echter geen vrienden met elkaar en zetten de eeuwenoude vijandigheid voort. Dit kwam openlijk tot uiting in Zwerkbalcompetities en in het House Cup-kampioenschap. De eeuwige confrontatie komt ook tot uiting in de identiteit van de huizen. Zwadderich heeft een slang — koelbloedig, arrogant, formidabel. Het huis heeft zo’n krachtige energie dat het werd genoemd door Stephen King in het boek Dark Tower.

Het wapen van de faculteit toont een zilverkleurige slang met duidelijke schubben. Ze rolde zich in ringen op en rekte zich naar boven uit, terwijl ze neerkeek op haar omgeving. Ze heeft een brede kop, zwarte ogen en een dunne, gespleten tong. Dit beeld is de personificatie van al die karaktereigenschappen die inherent zouden moeten zijn aan leden van de Zwadderich-samenleving. Bovendien is dit het lievelingsdier van de oprichter van de faculteit, die met slangen kon praten (hij was een slangentong).

Een groot reptiel bevindt zich op een groene achtergrond met een heldere smaragdgroene tint. Het veld is omzoomd met gekrulde lijnen die op golven lijken, want water is een andere belangrijke totem voor het huis. Alle elementen zijn geplaatst in een becijferd schild met diepe verdiepingen langs de randen. Ze zijn versierd met een combinatie van lichtgrijze en donkergrijze diagonale strepen.

Logo lettertype en kleuren

Slytherin Logo

Er is geen enkele inscriptie in het logo: het is ontworpen als een wapenschild met een slangenpatroon, dat zelf Zwadderich symboliseert. Het kleurenpalet bestaat uit zilver en groen. Ze worden geassocieerd met het element water: meren zijn meestal omgeven door groen en vaak bedekt met groen kroos of modder. En grijs is het beeld van water in het algemeen. Bijvoorbeeld regen, die wordt geassocieerd met zilverachtige beekjes.