Sisley Logo

Sisley LogoSisley is een Frans cosmeticabedrijf dat in 1972 werd opgericht door Roland de Saint-Vincent en Jean-François Laporte als parfumbedrijf. In 1976 werd het overgenomen door Hubert d’Ornano, die chemicus Egmont Desperrois inhaalde om innovatieve kruidengeneesmiddelen te ontwikkelen voor make-up en huidverzorging voor het gezicht en lichaam. Geleidelijk aan groeide het assortiment goederen en omvatte niet alleen parfums, maar ook nieuwe generatie schoonheidsproducten.

Betekenis en geschiedenis

Logo Sisley

Het cosmeticamerk kreeg meteen een persoonlijk etiket, omdat elke fles, tube en fles een origineel etiket moest hebben. Het handelsmerk van Sisley heeft maar één logo en is in de loop der jaren niet veranderd.

De belangrijkste symboliek van het Franse bedrijf is de naam in combinatie met een aanduiding van de locatie. Dat wil zeggen, dit is een klassieke versie: «Sisley Paris». De woorden zijn gerangschikt in twee niveaus: het eerste deel van het logo is groot, met een brede ruimte tussen de letters, het tweede is klein, met dunne karakters. De achtergrond is het gebruikelijke wit zonder randen.

Logo lettertype en kleuren

Sisley Logo

De inscriptie is gemaakt in een lettertype uit de categorie Sans Serif, dus de tekens zijn glad, schreefloos. Er is een rechthoekige opening aan de onderkant van de «y». De punt boven de «i» is ook een rechthoek. De kleur van het embleem is zwart en wit.