Sierra Tequila Logo

Sierra Tequila Logo

Sierra Tequila is een Duits alcoholisch merk dat gespecialiseerd is in de productie van Mexicaanse tequila gedistilleerd uit blauwe agavevruchten. De sterkte van de originele drank varieert afhankelijk van de lijn en kan oplopen van 38% tot 41,5%. Handelsmerk van Borco-Marken-Import Matthiesen GmbH & Co. vanuit de stad Hamburg (Duitsland), waar het hoofdkantoor is gevestigd. En de productie ervan is geconcentreerd in Guadalajara (Mexico) — in de fabriek in Destilerías Sierra Unidas. De oprichter van het bedrijf is de familie Matthiesen.

Betekenis en geschiedenis

Logo Sierra Tequila

Wat is Sierra Tequila?

Sierra Tequila is een merk van Mexicaanse tequila geproduceerd door het Duitse bedrijf Borco-Marken-Import Matthiesen GmbH & Co. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Hamburg. In de omgeving van Guadalajara bevinden zich productielocaties. Het merk is eigendom van de Matthiesen-dynastie.

Het begon allemaal in de naoorlogse jaren in Duitsland, toen het land werd geteisterd door oorlog. In 1948 verwierven vertegenwoordigers van de familie Matthiesen voor individueel gebruik het handelshuis Borm & Co., dat zich bezighield met de verkoop van alcohol. Na de aankoop kreeg hij meteen een andere naam — Borco. Een paar jaar later werd het opnieuw omgedoopt: dit keer naar Borco-Marken-Import Matthiesen GmbH & Co. Deze gebeurtenis vond plaats in 1972. Tegenwoordig wordt het gerund door de derde generatie oprichters.

In de jaren tachtig begon een tequila-boom in Europa en toen besloot de leiding van het Duitse bedrijf om de fabriek in eigendom te nemen voor de productie ervan. Na zorgvuldige bestudering van de kwestie, ontdekte het dat alcohol wordt gemaakt van de blauwe agave, die in Mexico groeit, en dat de beste vruchten in de regio Jalisco worden verbouwd. Toen kochten de ondernemers een klein industrieterrein in de buurt van Guadalajara en begonnen ze tequila naar Europa te importeren. De eerste batch verscheen in 1982 in Duitsland.

In tegenstelling tot andere varianten van deze alcoholische drank, wordt Sierra Tequila niet gedistilleerd uit gebakken agavekegels, maar uit rauwe, onbehandelde. Deze beslissing werd genomen na een proefpartij aangeboden door de Duitsers. De alcohol bleek erg origineel, maar sterk en interessant. Het belangrijkste in de technologie is overrijp fruit, geoogst op het hoogtepunt van de sapafgifte uit de pulp.

Bovendien verwijst de naam van het merk naar de plaats van teelt van grondstoffen voor tequila: blauwe agave groeit op een hoogte van 1,5 km boven zeeniveau — op de vulkanisch vruchtbare grond van de Sierra Madre-hooglanden. En de distilleerderij zelf heet Destilerias Sierra Unidas. Flessen met gemerkte tequila zijn duidelijk te onderscheiden van andere soorten — door een unieke sombrero-vormige dop, die deel uitmaakt van een authentieke cultuur.

Sommige labels hebben een Mexicaanse hoed met een brede rand die de ware oorsprong van de alcohol eronder benadrukt. Dit is een soort visitekaartje van het Duitse merk, weerspiegeld in de identiteit. Maar niet alleen: de sombrero heeft ook een praktische betekenis. De hoge rand vormt een groef die diep genoeg is om met zout te vullen en de rand van een omgekeerd glas te dippen voordat het met tequila wordt gevuld. Volgens de traditie wordt het immers zo gedronken. In ieder geval pronkt een van de versies van het embleem met een rode breedgerande hoed, die op een lichte helling staat.

Het hoofdlogo gebruikt de naam van het alcoholmerk, gemaakt in de oude Engelse stijl. De letters in het woord «Sierra» zijn groot, vet, versierd met gekrulde elementen en miniatuur scherpe schreven. Ze lijken op de doornen van de blauwe agave, de plant waaruit tequila wordt gedestilleerd. Het tweede deel van de merknaam is getypt in een klassiek lettertype zonder typografische versieringen. Alle karakters erin zijn gelijk, glad, met soortgelijke spijkervormige schreven, zoals in het eerste woord.

De bovenste inscriptie is ook gemaakt in antiqua, maar in kleine letters. Tussen «Jalisco» en «Mexico» staat een klein icoontje met een monochrome afbeelding van een agave. De plant staat in een verticaal ovaal met een dubbele rand en lijkt op een medaillon. Rechts en onderaan elk teken in het centrale woord staan ​​schaduwstrepen die het een 3D-volume geven.

Logo lettertype en kleuren

Sierra Tequila Logo

Voor de tekst in het Sierra Tequila-logo kozen de ontwerpers Antiqua, een glad lettertype met miniatuur spikes aan de uiteinden van de poten. Ze lijken op doornen die verschijnen langs de randen van de blauwe agavebladeren, bedoeld voor alcoholdistillatie, gevolgd door veroudering in eikenhouten vaten.

Het palet in het logo is ingetogen: er zitten geen pakkende elementen in — alleen zwart-wit monochroom. Een uitzondering is de rode sombrero-variant die op sommige tequila-etiketten wordt gebruikt.