Shutterstock Logo

  Shutterstock Logo

  De Shutterstock-bibliotheek, die in 2003 voor gebruikers beschikbaar kwam, bevat muziek, video’s, foto’s en illustraties. Het is stockmedia-inhoud met miljoenen afbeeldingen en clips van honderdduizenden bijdragers in meer dan 150 landen. Elke dag wordt de collectie bijgewerkt met nieuwe bestanden die via een abonnement worden verspreid. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in New York en kantoren in vele grote steden over de hele wereld.

  Betekenis en geschiedenis

  Shutterstock Logo Geschiedenis

  Wat is Shutterstock?

  Het is een internetdienst uit de Verenigde Staten die toegang geeft tot stockfoto’s, muziektracks en materialen. Het is sinds 2003 actief met het hoofdkantoor in New York, heeft zes dochterondernemingen en brengt gebruikers uit 150 landen samen.

  Het online platform van Shutterstock had vroeger alleen foto’s. Maar naarmate het zich uitbreidde, veranderde het in een wereldwijde marktplaats voor media-inhoud, waar je niet alleen artistieke afbeeldingen kunt vinden, maar ook verschillende afbeeldingen, muziek, video’s en nog veel meer. Dit alles werd weerspiegeld in het embleem, dat in de loop van de tijd abstracter en universeler werd.

  2003 – 2005

  Shutterstock Logo 2003-2005

  Omdat de dienst aanvankelijk alleen met fotografie werd geassocieerd, bevatte het eerste logo een groene camera met een driedimensionale lens. Het witte woord shutterstock liep langs de lange zwarte film.

  2005 – 2008

  Shutterstock Logo 2005-2008

  De ontwerpers hebben de camera zwart en 2D gemaakt om binnen de groene cirkel te passen. Het tweede deel van het embleem blijft hetzelfde, op een kleine verandering in grootte na.

  2008 – 2011

  Shutterstock Logo 2008-2011

  In 2008 introduceerde het bedrijf zijn eerste logo zonder camera. De groene cirkel is veranderd in een meerdelige afbeelding, die lijkt op een groot oog met een pupil. De donkere tape verdween, dus de belettering stond op een witte achtergrond en werd zwart. Alle letters behalve “o” zijn gecombineerd in paren. Het woord “afbeeldingen” verscheen in de rechterhoek onder de naam van de service, wat de belangrijkste focus van Shutterstock aanduidde.

  2011 – 2012

  Shutterstock Logo 2011-2012

  Het bijgewerkte embleem heeft de groene elementen verloren, waardoor het opschrift iets kon worden vergroot. Zwart heeft een grijze tint gekregen. Het woord “afbeeldingen” gebruikte een lettertype dat voorheen niet bestond.

  2012 – heden

  Shutterstock Logo 2012-vandaag

  Het laatste herontwerp heeft het logo volledig opnieuw ontworpen, met de nadruk op de naam van de service. Het merkbedrijf Lippincott ontwierp de identiteit en het proces werd geleid door Matt Angorn, de creatief directeur van Shutterstock. Het resultaat van hun samenwerking is een rood-grijs opschrift met een zoeker in plaats van “o”. Het lettertype is veranderd, maar de twee ts zijn als voorheen verbonden. Het nieuwe visuele identificatiesysteem debuteerde in 2012.

  Logo lettertype en kleuren

  Shutterstock Logo

  De twee punthaken in plaats van de “o” moeten worden geïnterpreteerd als een “zoeker”-functie. Dit is een demonstratie van de voortdurend groeiende database van media-inhoud, een element van visuele communicatie. Het pictogram symboliseert het feit dat de auteurs van digitale afbeeldingen, video’s en audiomaterialen al het belangrijkste en interessantste in beeld houden. En hier zie je een verwijzing naar vroegere Shutterstock-emblemen: de zoeker is betekenisvol gekoppeld aan de cameralens.

  Het moderne logo-lettertype is ontworpen door Lippincott. Blijkbaar gebruikten ze Uni Sans SemiBold als basis en veranderden ze de vorm van de letters enigszins. De meest opvallende verschillen zijn in “s” en “t”. De kleine letter “o” wordt vervangen door twee tegenover elkaar liggende hoeken.

  Logo Shutterstock

  De kleurkeuze werd gedreven door de wens om een ​​levendige liefde voor creativiteit te tonen. Volgens de ontwerpers kwam rood (#DA291C), een symbool van passie, het beste tot zijn recht bij deze rol. Maar hij maakte alleen de eerste helft van de inscriptie. Het tweede deel is grijs geverfd om de schaal visueel in evenwicht te brengen. Deze contrasterende combinatie is in tegenspraak met het klassieke Shutterstock zwarte en groene kleurenschema dat in de vroege emblemen werd gebruikt.