Shopify Logo

  Shopify Logo

  Shopify is een internationaal commercieel online platform, waar iedereen zijn eigen winkel kan openen om goederen te verkopen. Het werd in 2004 opgericht in de stad Ottawa (Canada). Het vereenvoudigt de interactie van handelaars met klanten: helpt bij het accepteren van betalingen, het opbouwen van marketing, interactie met klanten en het leveren van gekochte producten. De oprichters van het genetwerkte bedrijfsplatform zijn drie ondernemersvrienden – Tobias Lütke, Scott Lake en Daniel Weinand.

  Betekenis en geschiedenis

  Shopify Logo Geschiedenis

  Wat is Shopify?

  Het is een Canadees software- en visuele identiteitsbedrijf voor winkels en online winkels. Het bestaat sinds 2004.

  Het begon allemaal met de wens om snowboards en uitrusting voor hen te verkopen. Hiervoor hebben de vrienden hun eigen Snowdevil-winkel opgericht. En toen besloten ze om internet bij het proces te betrekken, maar vonden ze geen geschikte plaats om te handelen. Als gevolg hiervan ontwikkelde Tobias Lütke, een programmeur van beroep, een geheel nieuwe internetsite. Hij gebruikte een van de open source software en lanceerde het project binnen twee maanden. Toen, in 2006, begonnen vrienden een dienst genaamd Shopify. Het werk eraan is zo georganiseerd dat winkeleigenaren ze zelfs vanaf mobiele apparaten kunnen beheren.

  Toen ging het commerciële platform van start. Door deel te nemen aan een serieuze ondernemerswedstrijd, begonnen de ontwikkelaars kapitaalfinanciering en subsidies te ontvangen van de grootste ondernemers. De vooruitgang was zo krachtig en snel dat Ottawa Business Journal in 2010 Shopify noemde als het snelst groeiende bedrijf in de regio.

  Shopify consolideerde zich met Amazon en begon zich over de hele wereld uit te breiden. In het licht van de COVID-19-pandemie heeft de webservice een nieuwe impuls gekregen voor uitbreiding, omdat isolatie ondernemers over de hele wereld heeft gedwongen online te gaan en de online verkoop te stimuleren. In dit opzicht is het handelsplatform begonnen zijn personeel uit te breiden en software-ondersteuning te implementeren voor iedereen die een bedrijf op internet wil openen.

  Het Shopify-logo verscheen onmiddellijk bij de lancering van de site, nadat de vrienden hun eigen winkel hadden geopend met online snowboarduitrusting. Dit gebeurde twee jaar later – in 2006.

  Omdat alle aandacht van de ontwikkelaars was gericht op de motor en het gemak voor verkopers en kopers, werd er niet veel belang gehecht aan het logo. Voor de makers was het belangrijker om alleen de site te hebben. Uitgaande hiervan moest het logo zo thematisch mogelijk zijn, zodat de richting van de webbron onmiddellijk duidelijk en eenvoudig werd om de site niet te overladen met onnodige details, waardoor het laden gemakkelijk werd.

  Het logo bevat een afbeelding van een boodschappentas, die op een witte achtergrond is geplaatst. Het tekstgedeelte bestaat uit één letter. De tas is erg groot, wat de mogelijkheden van het commerciële platform laat zien. Het is halfzijdig gedraaid, dus het ziet er niet plat uit. De voorkant is licht, met een grote “S” – het eerste teken van het woord “Shopify”, dat de lange naam vervangt. De zijzone is iets donkerder. Er zijn ook twee halfronde smalle handvatten. Naast de tas staat de uitgebreide naam van het netwerk.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Shopify

  Het bedrijf koos een lettertype uit de categorie Sans Serif voor de tekst in het logo. Het lijkt zoveel mogelijk op het lettertype Helvetica Neue, waarmee het maar één verschil heeft: in plaats van een vierkant boven de “i” wordt een nette ronde punt gebruikt.

  Ondanks het minimalisme van het logo, bevat het palet vier kleuren: zwart (# 000000), wit (#FFFFF) en twee tinten groen – Android Green (# 95BF47), Palm Leaf (# 64943E).