Shelter ondernam een ​​grootschalige rebranding

Shelter Logo

De huisstijl van de organisatie is ontwikkeld door bureau Superunion, geïnspireerd door de bedrijvigheid.

Shelter is een liefdadigheidsorganisatie opgericht in 1966. Shelter, gevestigd in Engeland en Schotland, zet zich in om daklozen of slecht gehuisveste mensen te helpen. Volgens de organisatie zelf heeft iedereen recht op een veilig thuis en heeft de schrijnende woonsituatie een negatieve invloed op het leven van mensen. De organisatie deed onderzoek onder de bevolking en ontdekte dat één op de drie volwassenen in het VK huisvestingsproblemen heeft.

Shelter Nieuw Logo

Shelter verwacht 17,5 miljoen mensen te helpen door middel van campagnes, rechtszaken, hulplijnen en evenementen. De oorzaken van huisvestingsproblemen onder de bevolking: slechte staat van huizen, discriminatie op basis van ras, geslacht, seksuele geaardheid of zelfs handicap. Superunion creëerde een unieke huisstijl voor het goede doel en Who Wot Why hielp bij het lanceren van een landelijke campagne.

De eerste wijziging is de logowijziging. De vorige afbeelding werd in 2004 gemaakt door Johnson Banks en transformeerde de letter «h» in een huis. Het nieuwe logo heeft een opwaartse pijl in levendig rood. Het beeld is gemaakt als met een penseelstreek en nodigt uit om deel te nemen aan evenementen en veranderingen te eisen. Het vorige logo was een geweldig voorbeeld van beknoptheid en eenvoud, maar in een tijd waarin de situatie alleen maar oplaait, moet je brutaal en snel zijn.

Logo Shelter

De pijl op het logo lijkt ook op het dak van een huis en vertegenwoordigt idealiter de hoofdactiviteit van Shelter. Het logo straalt een gevoel van urgentie uit en kan dankzij het eenvoudige ontwerp gemakkelijk door iedereen op de poster worden geïnterpreteerd zonder enige ontwerpvaardigheden. Speciale aandacht moet worden besteed aan foto’s van mensen die het nieuwe Shelter-symbool met hun handen laten zien.

Het belangrijkste idee achter de rebranding is om alle stereotypen over liefdadigheid weg te nemen en in plaats daarvan een gevoel van urgentie en dringende noodzaak bij te brengen om de negatieve trend in verband met de woningvoorraad in het VK om te keren. De slogan van de campagne van de organisatie «Fight for Home» toont nogmaals de vastberadenheid van Shelter.

De huisstijl wordt aangevuld met een lettertype zonder penseelstreken en zwart-witfoto’s gecombineerd met rode details. Vetgedrukte koppen verschijnen in buiten- en online advertenties, maar ook in gedrukte vorm.

Shelter Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)