Serandipians: rebranding te midden van een pandemie

  Serandipians Logo

  Traveller Made, een netwerk van luxe reisontwerpers, verblijdt haar klanten al 8 jaar met luxe diensten. En nu is het moment aangebroken waarop het bedrijf besloot zijn leven helemaal opnieuw te beginnen in het tijdperk van sociale en economische transformaties.

  In verband met de wereldwijde crisis, die ontstond tegen de achtergrond van de coronaviruspandemie, werd duidelijk dat veel bedrijven zouden krimpen. Industrieën zoals reizen en transport zijn hard getroffen door grensbeperkingen en sluitingen.

  Serandipians Nieuw Logo

  Toen duidelijk werd dat alleen sterke transformaties het bedrijf overeind zouden houden, besloot het beroemde merk Traveller Made een nieuwe identiteit te creëren.

  Zoals de oprichter en president van Quentin Desurmont het uitdrukte, was de pandemie het juiste startpunt voor rebranding, het beste moment om een ​​nieuwe merkidentiteit te creëren.

  Ondanks de algemene paniek die de pandemie veroorzaakte in het bedrijfsleven, gaf Traveller Made niet op, maar besloot tot het einde toe voor de klant te vechten, ook in een moeilijke situatie.

  Logo Serandipians

  Drie jaar lang is het idee van rebranding uitgebroed en eindelijk wordt de nieuwe identiteit aan het publiek gepresenteerd. Er zijn veel initiatieven en projecten ontstaan ​​om reizen en entertainment te vereenvoudigen.

  Traveler Made bracht onlangs een groep van 30 VIP-reisontwerpers uit de VS, Zuid-Afrika, Rusland, Ecuador en Libanon samen op de Griekse eilanden voor hun eerste persoonlijke evenement sinds december 2019.

  Toen een krachtige golf van veranderingen de hele wereld overspoelde en de pandemie zijn hardnekkige “poten” losliet, begon de reisindustrie met nieuwe kleuren te spelen, dus een geheel nieuwe legende is stevig in de rebranding van het bedrijf terechtgekomen om klanten aan te trekken.

  Serandipians Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Er wordt gezegd dat Sir Horace Walpole in de 18e eeuw op een idee kwam dat voortkwam uit een Engelse variant van het Perzische verhaal The Three Princes of Serendip. Ze zouden ontdekkingen hebben gedaan die ze niet hadden verwacht. Daarom is de verbinding met de concepten ontdekking, nieuwigheid, verrassing en inzicht verwerkt in het concept van de nieuwe merknaam – Serandipians.

  De boodschap die aan het publiek wordt uitgezonden, is een leven lang openstaan ​​voor nieuwe prestaties, reizen en avontuur. Daarom organiseert het bedrijf inspirerende reisgerelateerde evenementen.

  Een luxe en complexe naam moet noodzakelijkerwijs worden gecombineerd met grafische elementen die in de legende zijn verweven.

  Een goed doordacht logo-concept – een uitgekiend lettertypeontwerp met een lichte, zou je kunnen zeggen, luchtige afbeelding van een exotisch fruit (vergelijkbaar met een vijg), met zijn zwarte omtrek die verwijst naar oprechtheid en aangename vreugdevolle verwachtingen van het komende evenement.

  De vrucht is netjes afgebeeld, in het midden van het lettertype inscriptie. Het hele logo is zwart, maar deze formaliteit en strengheid doet niets af aan de bewondering voor het visuele beeld. Hier en daar geplaatste stippen duiden op toekomstige avonturen, nieuwe wendingen die wachten in het leven van elke klant.