SEAT SA — laten we rijden met smaak

Seat SA Logo

Vanaf 2021 is SEAT SA een bedrijf dat de twee merken SEAT en CUPRA omvat. In 2020 lanceerden beide merken de voertuiglijn Leon en Formentor, met de eerste productlijn die speciaal voor de CUPRA werd ontworpen.

Het Spaanse autobedrijf begon 70 jaar geleden en werd al snel de transportleider in de niche. Tot nu toe blijft het merk verbazen, wat suggereert dat het bedrijf nog steeds een waardige concurrent is in termen van kwaliteit en populariteit.

Seat SA Nieuw Logo

Bij het merk CUPRA is de situatie anders. Dit is een onconventioneel, niet-triviaal, helder merk dat vooruitgang brengt, maar ook grote belangstelling en bewondering van het publiek oproept. Hij houdt zich bezig met de productie van elektrische automodellen, wat de toekomstoriëntatie en vooruitzichten benadrukt. Het verslagjaar heeft aangetoond dat veel van de geproduceerde auto’s — de CUPRA Leon-, CUPRA Ateca- en CUPRA Formentor-lijnen — de concurrentie aangaan en zich niet laten inhalen in technische zin.

Logisch dat er voor de nieuwe vereniging een nieuw logo is gemaakt. Het creatieve ontwerp is ontwikkeld door het creatieve bureau Interbrand, uit Madrid zelf. Alleen een brandend temperamentvol hart kan zo’n technologische schoonheid belichamen als het nieuwe SEAT SA-logo.

Logo Seat SA

De dorst naar actie, vastberadenheid, standvastigheid, de geest van Spanje worden weerspiegeld in het nieuwe logo.

Dit is een fantastische combinatie van abstracte figuren met de basisletters S en A, gescheiden door een verticale streep en met een onderschrift eronder — SEAT S.A. Een heel bijzonder en eigenaardig logo. Ziet er fris uit en past in de tijdgeest. Hoewel vereenvoudiging van afbeeldingen een dominant kenmerk is van de huidige visuele cultuur, maken de interessante strepen die in de letters S en A met elkaar verweven zijn, het logo mysterieus en op de een of andere manier hypnotiserend. Ik zou in mijn verbeelding landschappen willen tekenen die op deze letters lijken. Nu de vlaktes, nu de scherpe bochten en heuvels.

Het logo zorgt zeker voor een bijzondere sfeer. Misschien is dit een weerspiegeling van de vliegende creatieve gedachte van niet alleen identiteitsontwerpers, maar ook de makers van het merk zelf. Daarom kunnen we vol vertrouwen zeggen dat de harmonie van het logo een gunstige visuele indruk creëert en getuigt van de geïnspireerde stemming van het team van het bedrijf.