Scotch & Soda onthulde een nieuwe visuele identiteit

Scotch & Soda Logo

Redesign is geen uitzonderlijk fenomeen in de wereld van modemerken, maar komt ook niet vaak voor. Zoals ze zeggen, alles is relatief. Met betrekking tot de tijd van merkcreatie, de omstandigheden van de economie, geografie en de bevolking die de doelgroep van het bedrijf creëren. Feit is dat je, net als elk ander merk dat zich bezighoudt met de productie van bepaalde producten, soms je assortiment wilt opfrissen met iets nieuws en aantrekkelijks, en een kledingfabrikant die bekend is uit de vorige eeuw soms moe wordt van zijn conceptuele ontwerp en wil om alles te veranderen, tot aan de gevel van het winkelgebouw.

Scotch & Soda Nieuw Logo

Deze situatie trof de bekende Nederlandse fabrikant Scotch & Soda. Het bedrijf besloot niet alleen het visuele ontwerp bij te werken, maar ook om uit te breiden, een nieuwe sfeer in boetieks te creëren en kleuren en betekenissen toe te voegen aan de gebouwen waar producten worden verkocht.

De eerste schetsen voor de rebranding zijn vorig jaar in het voorjaar gemaakt. Zoals veel bedrijven bleek de lente voor Scotch & Soda een tijd van transformaties en nieuwe ontdekkingen. En als je dan ook nog aansluit bij het feit dat er door het coronavirus een pandemie over de hele wereld is gekomen, dan wilde delirium natuurlijk het oude merk nieuw leven inblazen.

Logo Scotch & Soda

En dus begonnen nieuwe winkels te verschijnen voor de bestaande 200 ondernemingen, het nieuwe logo begon te werken om de aandacht te trekken. Een nieuwe lijn dames-, heren- en kinderkleding is al in opkomst, zonnebrillen, parfums en andere interessante accessoires waar tegenwoordig veel vraag naar is, zijn te koop.

Wat betreft het logo, het is sierlijker dan het vorige. Een serif-lettertype met een krul in het «&»-teken werd speciaal gebruikt om de aristocratie en mode van het merk te tonen. Oh, zo’n lettertype moet niet worden verward met middeleeuwse archieven. Hij is zeer modern, maar eigenzinnig en zelfvoorzienend, zelfs trots, en lijkt tot op zekere hoogte arrogant. Hoogstwaarschijnlijk zijn het de schreven. Ze maken dit gezaghebbende label pretentieus en autoritair, alsof ze beweren dat niemand het waard is om ernaast te staan.

Scotch & Soda Voor en Na Logo (geschiedenis)

In feite lijkt het erop dat het merk klanten afstoot met zijn grootsheid en opzettelijke aristocratie. Integendeel, de vraag naar en de belangstelling voor het label begon toe te nemen, bovendien kwamen er nieuwe productcollecties, de verkoophorizon verruimde, wat wijst op het succes van de rebranding en de juiste richting van creativiteit.