Schwinn — nieuw, modern merkdesign

Schwinn Logo
De geschiedenis van de eigen productie van fietsen begon in 1895 door het Amerikaanse merk Schwinn. Het bedrijf is al lang een toonaangevende vertegenwoordiger van dit type productie in de Verenigde Staten en versterkte zijn voordelen met de release van de Sting-ray in de jaren 60, die onmiddellijk een cultus werd. Het assortiment van het bedrijf omvatte altijd modellen voor professionele racers en amateurs, kinderen en volwassenen, ontworpen voor langlaufen en bergrijden, en andere typen die het mogelijk maakten om een ​​keuze te maken op basis van het beoogde doel. Problemen die in de jaren 90 begonnen, leidden tot de sluiting van het merk in 1983. Vandaag de dag probeert Schwinn, zo niet om zijn oude glorie te herwinnen, dan om zijn positie in deze markt te herwinnen. Het bedrijf begon zijn heropleving met de restauratie van zijn eigen visuele imago, dat werd ontwikkeld door de Manual-studio uit San Francisco, CA.

Schwinn Nieuw Logo
Het werk was interessant, maar behoorlijk uitdagend, aangezien het merk niet alleen al tientallen jaren geliefd is bij duizenden fietsgebruikers, maar zelfs een echt icoon van de Amerikaanse cultuur is geweest. Maar ook het gebruik van moderne benaderingen voor de vorming van hun eigen imago. Het gebruik van moderne technologieën zorgde voor de vorming van een woordmerk met een zelfverzekerde en duidelijke typografie. De nieuwe interpretatie houdt een link met zijn eigen geschiedenis en ziet er gedurfd uit en niet bij de tijd. Het heeft een nieuwe visuele reflectie gekregen, sportiever en veelzijdiger, waardoor het kan worden gebruikt voor een breed scala aan producten die door het merk worden aangeboden. De beroemde ster die het merk al vele jaren vergezelt, is bewaard gebleven voor de erkenning van het merk en om zijn diepe gehechtheid aan zijn eigen succesvolle geschiedenis aan te tonen. Maar haar graphics hebben een moderne heroverweging en vereenvoudiging ondergaan, zodat ze voldoen aan de eisen van de moderniteit. In een poging om in zijn structuur enige overeenstemming met het kompas te behouden, begon de nieuwe vorm die in het verleden werd aangenomen meer naar de vorm van de spaken te trekken, waardoor de ster nog flexibeler werd. Dit gevoel wordt versterkt met behulp van een nieuwe kleuroplossing — het gebruik van een enkele kleur voor het symbool, wat bijdraagt ​​aan een effectievere zelfexpressie. Felrode kleur is de belangrijkste zakelijke tint geworden. Samen met de bijgewerkte ster heeft deze compositie een nieuwe betekenis gekregen en verschijnt niet alleen als een uniek logo, maar als het eigen «kwaliteitszegel» van het merk.

Logo Schwinn
Typografie heeft ook aanzienlijke veranderingen ondergaan. De merknaam is bijgewerkt met opnieuw getekende letters die zijn gemoderniseerd in een moderne stijl. Tegelijkertijd bleef zo’n opvallende en gedenkwaardige eigenzinnigheid van hun uitvoering behouden. Dankzij deze beslissing konden alle producten die replica’s van het verleden zijn geworden, hun eigen identiteit krijgen, verbonden met hun verleden en hun eigen individualiteit benadrukken. Op zo’n originele manier hielp de nieuwe visualisatie het vernieuwde merk om zijn erfgoed te behouden.

Schwinn Voor en Na Logo (Geschiedenis)