Savannah Ghost Pirates klaar voor hun eerste ijsgevechten

Savannah Ghost Pirates Logo

Het nieuwe Savannah Ghost Pirates-team trapte af bij ECHL en stelde zich eind oktober voor tijdens een persbijeenkomst met de Ghost Coast Distillery. Op deze dag kon het grote publiek voor het eerst kennis maken met het embleem, de naam en de kleuren van het nieuwe team. De huisstijl en visuele identiteit van Savannah Ghost Pirates zijn ontworpen door Studio Simon, de toonaangevende sportgrafisch ontwerper van het land uit Louisville, KY. In oktober opent ze haar eerste seizoen in de nieuwe Enmarket Arena.

Savannah Ghost Pirates Nieuw Logo

De studio begon de identiteit van het team te vormen en voerde een onderzoek uit onder fans, teamleden en management om meer informatie te verkrijgen, waardoor we een naam konden kiezen die de geest en doelen van het merk nauwkeuriger belichaamt, waardoor het populair werd bij iedereen . De winnende optie sluit nauw aan bij de cultuur en folklore van de stad en belichaamt de geest ervan visueel in het embleem van het team. Het hockeystick-spooklogo zelf is de beste manier om de essentie van een teamnaam visueel te bevestigen. Deze geest wordt ook ondersteund door het hoofdkleurenpalet, dat bestaat uit wit, zwart en het belangrijkste fluorescerende groen, dat als achtergrond wordt gebruikt en alle vrije ruimte op spelersshirts, afbeeldingsmateriaal en logo inneemt. De gloeiende ogen van een hockeyspook werden gecreëerd als een opvallend element voor alle composities. Het logo bleek origineel en uniek te zijn en trok niet alleen volwassenen, maar ook kinderen aan. Dit ontwerp belooft fans en kijkers veel plezier in toekomstige games die vol actie, entertainment en plezier zullen zijn.

Logo Savannah Ghost Pirates

Naast de geest draagt ​​het logo ook de naam van het team. Op de diagonaal — van links naar rechts, naar boven, staat de naam van het hockeyteam, waar de tekst Ghost Pirates is gedrukt in wit «piraat» type Caribbean op een zwarte achtergrond, en daarboven in groen — Savannah. Dit laatste is een modern digitaal lettertype, dat volgens het plan de historische geest moet combineren met de eigenaardigheden van nu. Op de tweede, in het zwart, wordt een figuur gebruikt die de vorm van een piratenvlag herhaalt, gehavend door hevige stormen van de eindeloze oceaan. Op de gespannen hoed, die typerend is in zijn vorm van outfit van filibusters, in plaats van het traditionele beeld van de «Jolly Roger» boven de gesplitste sabels, zijn de attributen van ijsgevechten afgebeeld — twee gekruiste hockeysticks.

Zo is de nieuwe hockeyclub al helemaal klaar om het ijs op te gaan op zoek naar zijn eerste overwinningen.