Saur verandert zijn identiteit door de waterkwaliteit te verbeteren

Saur Logo

Een van de organisatoren en deelnemers van de Mission Water-beweging, Saur, presenteerde haar nieuwe identiteit, waarvan de vernieuwing het resultaat was van een herziening van de eigen strategie. Het merk ziet het als zijn belangrijkste taak om te zorgen voor een effectieve bescherming van waterbronnen, hun hoogwaardige zuivering en het organiseren van een eerlijke verdeling van water. Tegelijkertijd probeert het bedrijf met zijn diensten niet alleen burgers te dekken, maar ook gemeenten, landbouwbedrijven, niet-gouvernementele organisaties — de hele samenleving als geheel. Tegelijkertijd probeert ze zoveel mogelijk mensen en organisaties te betrekken bij de kwestie van waterbehoud en -zuiverheid, die kunnen investeren in het redden van deze belangrijke hulpbron voor de hele planeet, in het bedenken van nieuwe modellen en het vinden van oplossingen voor bestaande problemen. De nieuwe merkidentiteit is een effectieve weerspiegeling van de verandering in strategie en het doel om in 2030 een grote koploper te zijn in de transitie naar water.

Saur Nieuw Logo

De visualisatie van het merk is niet gebouwd op een minimalistisch principe. De volledige identiteit werd gevormd met een minimale belasting van zowel visuele elementen als te gedetailleerde tekstuele informatie. Het nieuwe logo bestaat uit een symbolische afbeelding van golven die zich voortplanten op het wateroppervlak en een tekstbord — de naam van het merk, direct onder dit symbool. De afbeelding zelf heeft verborgen informatie over zijn eigendom in de vorm van de letter S — de eerste letter van de naam, die wordt gevormd door drie centrale segmenten.

Logo Saur

Het tekstelement van het logo is ontworpen in overeenstemming met de huisstijl en als het belangrijkste element dat zich richt op het gebied van de professionele activiteit van het bedrijf. Gemaakt zonder schreven, met gelegeerde rondingen, typisch voor de stroom van vloeibare media op verschillende oppervlakken, het creëert een gevoel van vloeibaarheid. Breuken in de elementen van letters, hun discontinue uitvoering op traditioneel verbonden punten, verwijst de waarnemer naar het effect van de oppervlaktespanning van de vloeistof en de discontinuïteit van zijn druppel met ronde vormen van elk van de druppels.

Saur Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De keuze voor één bedrijfskleur — diepblauw, symbool voor schoon water op de diepte van een natuurlijke bron — is ook gemaakt om visuele elementen te verminderen en gemakkelijk de belangrijkste belangrijke informatie over het werkgebied van het bedrijf weer te geven. Deze kleur is een symbool van koelte en frisheid, wat de directe verbinding van het merk met water aantoont, en kenmerkt ook de eigenaar als een respectabel en solide bedrijf. Tegelijkertijd zorgt de diepe en rijke schaduw, gemaakt met behulp van de prestaties van moderne technologieën en gebruikt in de merkidentiteit, voor een hoge kwaliteit van de perceptie wanneer deze wordt weerspiegeld in typografische of moderne digitale manieren.