Runbox Logo

Runbox Logo

Runbox is een Noors bedrijf dat veilige e-maildiensten aanbiedt aan gebruikers in meer dan 100 landen. Beveiligingsmethoden omvatten sterke clientauthenticatie en versleutelde communicatie binnen het systeem. Het Runbox-platform werd officieel gelanceerd in 2011. Tot op heden maken meer dan 100 miljoen gebruikers actief gebruik van deze service om bestanden via e-mail te verzenden en ontvangen.

Betekenis en geschiedenis

Runbox Logo Geschiedenis

Wat is Runbox?

Allereerst is het een kans om zonder zorgen vertrouwelijke informatie naar een werkpartner of kennis te sturen. Al meer dan tien jaar actief op de markt, heeft het platform zichzelf bewezen als een veilige bron die in staat is om de persoonlijke gegevens van klanten te beschermen.

Visuele herkenning van het merk staat op een hoog niveau door het moderne logo, uitgevoerd in corporate kleuren. Het logo is niet veranderd sinds de lancering van het project, maar geeft nog steeds duidelijk de kenmerken van de Runbox-operatie weer.

Het beveiligde e-maillogo bestaat uit twee elementen, namelijk de naam van het bedrijf zelf en het embleem, dat zich aan de linkerkant bevindt. De woordinscriptie is gemaakt met een klassiek schreefloos lettertype met kleine letters. Donkerblauw is de hoofdkleur voor zowel de merknaam als het embleem. Het is een kubus, die is samengesteld uit afzonderlijke delen van het mozaïek. Als zodanig wijst het management van Runbox erop dat het voor derden vrijwel onmogelijk is om via hun service per e-mail verzonden informatie te ontvangen. Het driedimensionale figuur is ook niet toevallig gekozen, omdat het veel manieren aangeeft om indringers tegen te gaan.

Het minimalisme en de beknoptheid van het logo weerhield het bedrijf er niet van om een ​​duidelijke boodschap over te brengen aan potentiële gebruikers en hen te wijzen op de privacyproblemen die in het wereldwijde netwerk bestaan.

Runbox 7

Runbox 7 Logo

Het succes van Runbox bracht het bedrijf ertoe Runbox 7 te lanceren. In feite is het speciale software die de interactie van de gebruiker met het Runbox-systeem in alle browsers aanzienlijk vereenvoudigt. Daarnaast is er een mobiele applicatie ontwikkeld, waarmee klanten via smartphones en tablets kunnen werken.

Zoals verwacht heeft Runbox 7 ook een eigen logo. De naam Runbox 7 is in blauw. Alle letters in de woordinscriptie zijn kleine letters. Er werd een klassiek vetgedrukt lettertype gebruikt en de karakters werden gestileerd als een digitale versie. Rechts van de merknaam staat een afbeelding van een vinkje dat naar rechts wijst. Het heeft verschillende langwerpige strepen.

Zo heeft het bedrijf de belangrijkste functionaliteit van beveiligde e-mail duidelijk gescheiden, evenals ontwikkelingen met betrekking tot aanvullende software.

Logo lettertype en kleuren

Runbox Logo

De verbale naam van het merk is gemaakt in een klassiek schreefloos lettertype met kleine letters. Het klassieke logo ziet er eenvoudiger en beknopter uit in vergelijking met Runbox 7. Tegelijkertijd lijken beide logo’s op elkaar, wat een gevoel geeft van de identiteit van het platform en al zijn componenten.

Logo Runbox

In alle stadia van het functioneren van het platform was de hoofdkleur blauw en zijn tinten. We hebben het over zowel de merknaam als aanvullende elementen, waaronder het embleem van de kubus. De keuze voor een dergelijk kleurenpalet geeft het vertrouwen en de ambitie van het project aan.