Royal Mail Logo

  Royal Mail Logo

  De naam Royal Mail ontstond met een reden: het was ooit echt de koninklijke post, totdat Charles I het openbaar maakte. Dit gebeurde in 1635, bijna 120 jaar nadat de eerste man de postmeester aan het hof van Hendrik VIII overnam. In de 21e eeuw werd de nationale postoperator, die meestal als staatsbedrijf opereerde, privé. De verandering in de structuur houdt verband met een wet die in 2011 is aangenomen.

  Betekenis en geschiedenis

  Royal Mail Logo Geschiedenis

  Wat is Royal Mail?

  Het is de belangrijkste postdienst in het VK. Het verscheen in 1516 en werd gemaakt door de beslissing van koning Hendrik VIII. Nu is het uitgegroeid tot een nationale en internationale operator met 15.000 kantoren verspreid over het land.

  Royal Mail heeft een enorm aantal logo’s gehad in zijn meer dan 500 jaar geschiedenis. Dit is een van de belangrijkste nalatenschappen van het bedrijf, aangezien het klassieke ontwerp door de eeuwen heen is gegaan. Er zijn geen noemenswaardige verschillen tussen de opties uit verschillende tijdperken, wat het merk echt herkenbaar maakt. De enige uitzondering is de korte periode tussen 2001 en 2002 waarin de naam Consignia werd gebruikt.

  1974 – 1989

  Royal Mail Logo 1974-1989

  In 1974 verscheen het embleem in de vorm van een rode rechthoek met drie elementen. De rechterhelft werd ingenomen door het gele opschrift “Royal Mail”. In de linkerbovenhoek was de kroon van St. Edwards, die de soevereiniteit van de heerser symboliseert. En daaronder stond de afkorting “EIIR”. Voor degenen die niets weten over het bestaan ​​van Royal Cypher, lijkt het misschien een simpele reeks letters. Dit is eigenlijk een afkorting voor Queen Elizabeth II. Het bedrijf heeft altijd de initialen van de regerende vorst gebruikt om hun brievenbussen te versieren. Blijkbaar is deze traditie op een gegeven moment verplaatst naar logo’s.

  1989 – 2001

  Royal Mail Logo 1989-2001

  Eind jaren 80 nieuwe wijzigingen aangebracht in de merkidentiteit. Eigenaren van Royal Mail hebben besloten het EIIR-acroniem niet meer te gebruiken vanwege het eigendomsgeschil van de huidige koningin. Het is een feit dat Elizabeth I de troon alleen in het Koninkrijk Engeland bezette, en in Schotland niet. Daarom eisten de Schotse nationalisten om de huidige Elizabeth eerst te bellen en vernielden ze brievenbussen met de initialen “EIIR”.

  De naam van het postbedrijf is verplaatst naar een aparte rode rechthoek, horizontaal gelegen. Het sneed een horizontale witte vierhoek, die was ingesloten in een rood kader. De kroon nam een ​​prominente plaats in op de top.

  2001 – 2002

  Consignia Logo 2001-2002

  Het was een korte periode dat het bedrijf Consignia heette. Het logo bevatte haar nieuwe naam in blauw en een drie-halve maan patroon. Een gebogen lijn was groen, de tweede was donkerrood en de derde was blauw.

  2002 – heden

  Royal Mail Logo 2002-vandaag

  In 2002 vond een rebranding plaats, waardoor alles weer op zijn plaats kwam. De Postal Service heeft de herkenbare naam Royal Mail teruggekregen, en daarmee het traditionele logo met twee rechthoeken en een kroon. In feite is deze optie niet anders dan in 1989-2001.

  Logo lettertype en kleuren

  Royal Mail Logo

  Het verbindende element van alle Royal Mail-logo’s is de kroon. Het is gebleken dat ze is vernoemd naar St. Edwards en wordt sinds de 13e eeuw gebruikt voor de formele procedure voor het aannemen van de macht door de vorst. Bovendien kun je het niet alleen zien in het Jewel House, waar het nu wordt bewaard, maar ook op het embleem van het Verenigd Koninkrijk, in de Royal Cypher, op de insignes van het Britse leger en andere nationale heraldische symbolen.

  De “Royal Mail” -belettering is schreefloos, dat is alles wat er te zeggen is over het lettertype, aangezien het geen specifieke naam heeft. Elke letter bestaat uit twee parallelle lijnen, wat betekent dat het een aangepast lettertype is dat speciaal is ontworpen voor de postdienst.

  Logo Royal Mail

  Het donkerrood, dat nu in grote aantallen wordt gebruikt, komt overeen met het General Post Office-palet dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt. Daarnaast heeft het logo verschillende tinten geel en grijs, al zijn er ook witte details. De afzonderlijke elementen van de kroon zijn versierd met een verloop.