Rokbak toont visuele rock

Rokbak Logo

Grote leiders op het gebied van machinebouw en speciale technologische gadgets veranderen niet vaak het uiterlijk van hun merk. Dit komt doordat technologiebedrijven geen voldoende ontwikkelde communicatie hebben met hun doelgroep, zoals een worstfabrikant. Dit zijn specifieke merken die de markt betreden en zichzelf positioneren als experts in de presentatie van bepaalde categorieën goederen die zijn ontworpen om het werk van een persoon te vergemakkelijken. De vraag naar hun diensten en goederen is niet zo frequent als bijvoorbeeld de productie van voedsel of kleding, maar niettemin is hun belang voor de ontwikkeling van de hele markt enorm. Dergelijke bedrijven helpen bij het bouwen, repareren, produceren, schoonmaken, enz.

Voor een betere herkenbaarheid, communicatie op een nieuw niveau en een toenemende vraag naar zijn producten, besloot Terex Trucks een grootschalige rebranding door te voeren en een nieuwe ontwikkelingsfase te starten. Vanaf nu heet het merk dat gespecialiseerd is in dumptrucks Rokbak. De huisstijl werd voor het eerst sinds 1968 vernieuwd, daarvoor heette het nog de Euclid Road Machinery Company.

Rokbak Nieuw Logo

 

Momenteel omvat de omzet van het bedrijf off-road dumptrucks, die nodig zijn voor het aandeel van de mijnbouw. Het modellengamma omvat twee modellen, waarvan het draagvermogen de grenzen bereikt van 28 tot 38 ton.

Een interessant feit is dat het merk zeven jaar geleden lid werd van de Volvo Group, en dit hielp grotendeels om het merk uit te breiden en alle aspecten van de bedrijfsactiviteiten te verbeteren. Modernisering van faciliteiten, investeringen van miljoenen dollars, nieuwe apparatuur en voortdurende ontwikkeling van medewerkers zijn niet alleen de belangrijkste componenten van het succes van een merk op de markt, maar ook een visitekaartje.

De directeur van het bedrijf is van mening dat het bedrijf met het nieuwe ontwerp een nieuw tijdperk ingaat. En dit is echt zo, want beginnend met naamgeving opent het merk nieuwe horizonten voor het realiseren van zijn zakelijke ambities.

Logo Rokbak

Wat is het ontwerp, vooral het nieuwe logo?

Dit is een zwarte belettering gemaakt in een eenvoudig scherp lettertype, alsof het visueel iets langwerpig naar boven is. De letters zien eruit als hoofdletters, maar tegelijkertijd, als je je voorstelt dat ze verkleind zijn, dan lijkt het alsof ze ook kleine letters zijn. De afstand tussen de letters is klein, dit is misschien een verwijzing naar het feit dat elk element in het bedrijf een radertje is in het klantenservicesysteem.

Het vorige logo verschilt aanzienlijk van het nieuwe. Het was kleurrijk, had een favicon, wat leek op een felrode kroon, in een vierkant genomen. Bovendien maakte dit bord deel uit van het logo aan de linkerkant. En al in het midden en aan de rechterkant zijn de woorden TEREX (met het handelsmerkteken) en TRUCKS zelf al geplaatst. Bovendien werden beide woorden gescheiden door een verticale streep.

Rokbak Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het is niet met zekerheid te zeggen dat het huidige logo een zielige parodie is op het logo van een succesvol bedrijf. Verre van dat, want het is formeel, goed gebouwd, geverifieerd. Ja, laconiek en streng, maar het werkveld impliceert geen felle penseelstreken, kleurrijke lijnen en lichtspel.

Het is alleen zo dat zo’n idee op de lange termijn moet worden geëvalueerd, wanneer het merk «rockt» en echte «rock» op de markt laat zien. Ondertussen verspilt het merk geen tijd, wint het de aandacht van de doelgroep, groeit het, wint het aan kracht in zijn nieuwe rol, die binnenkort van groot belang zou moeten zijn bij het opbouwen van sterke en positieve relaties met consumenten.