Rocky Mountain — RMAC Sports Canadese fietsfabrikant heeft een nieuwe identiteit gecreëerd

Rocky Mountain (RMAC) Logo
In 1981 startte een fietsassemblagebedrijf in Saint-Georges, Quebec. Het merk dankt zijn naam aan de bergketen die loopt van British Columbia tot in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het merk begon bij West Point Cycles, waar Nishiki racefietsen werden omgebouwd. Het bedrijf ontwikkelde zich vrij snel. Na 3 jaar ging ze verder dan Vancouver en leverde haar producten aan de internationale markt. Door de overname van de Procycle Group in 1997 kon het assortiment aanzienlijk worden uitgebreid en de productievolumes toenemen. Tegenwoordig maakt het merk mountainbikes en racefietsen en biedt het een tiental verschillende modellen voor elk van deze groepen. Tegelijkertijd sponsort het bedrijf verschillende fietsers — Wade Simmons, Thomas Vanderham, Carson Storch en Vaea Verbeeck, en sportteams, waaronder het wereldberoemde Rocky Mountain Race Face Enduro Team. Voortzetting van zijn ontwikkeling, wendde het merk zich tot professionele ontwerpers om een ​​nieuwe look te creëren, met als taak het creëren van visualisatie die voldoet aan de moderne eisen en effectief helpt om nieuwe hoogten te bereiken.

Rocky Mountain (RMAC) Nieuw Logo

Het nieuwe embleem is radicaal anders dan de vorige versie. Het is gebaseerd op de tekstuele weerspiegeling van de merknaam, gemaakt in een duidelijk groot lettertype in wit, waardoor het gemakkelijk leesbaar is in elk formaat en formaat. Het gebruik van een donkerblauwe bedrijfskleur als achtergrond, waarin alle negatieve ruimtes van het logo zijn gemaakt, benadrukt de inscriptie gunstig, waardoor het een accentelement van het hoofdteken wordt.

Logo Rocky Mountain (RMAC)

Het logo zelf is gemaakt in de vorm van een regelmatige ruit, waarvan het bovenste deel wordt gevormd door een gestileerde afbeelding van bergen, het belangrijkste symbool van de regio. Ze zijn gemaakt met de hoofd- en gele kleuren, die ook worden gebruikt om de afbeelding van dennenbomen op een gele achtergrond onderaan het embleem te creëren. De naam van het merk wordt in het midden van de ruit geplaatst — de afkorting van 4 letters. De onderste rand, als een originele oplossing, herhaalt de ronding van de plaat, trekt de aandacht van de kijker en vestigt de aandacht op de naam zelf.

Rocky Mountain (RMAC) Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het gebruik van moderne technologieën bij het maken van het logo zorgde voor een weergave van hoge kwaliteit, duidelijkheid en visuele leesbaarheid in gedrukte en digitale formaten. De nieuwe stijl en het grafische ontwerp maakten het mogelijk om een ​​nieuw bord te krijgen dat lang meegaat, zonder dat het in de nabije toekomst opnieuw hoeft te worden ontworpen.