Rockit appels en hun nieuwe logo

Rockit Logo
Gemak en comfort in alles — dit motto kan worden beschouwd als een kenmerk van vandaag. Zelfs in voedsel speelt niet alleen smaak, kwaliteit en aantrekkelijkheid, maar zelfs grootte een belangrijke rol. Het in Nieuw-Zeeland gevestigde Rockit, dat onlangs zijn rebranding vanaf 1 juni 2021 aankondigde, noemt grootte als een van de belangrijkste invloeden op fruitkopers. Het biedt kleine appels die «handig» zijn om op te slaan, te dragen en te consumeren. Zo is er onlangs een lijn gelanceerd voor de productie van kokers, waarin 5 stuks appels met een maat van 58 mm verpakt zijn! Gezien de stagnatie die deze markt vandaag doormaakt, verklaart de oververzadigde zoektocht naar alternatieven om kopers aan te trekken de originaliteit van Rockit’s aanpak.

Rockit Nieuw Logo

Het bedrijf gaat ervan uit dat kleine appels precies het antwoord zijn op het gebruiksgemak. Het verpakte fruit is direct klaar om te eten. Ze hoeven niet gewassen of geknipt te worden. Tijd wordt bespaard — ze kunnen direct op de werkplek worden gebruikt. Makkelijk in te passen in een klein en handig pakketje. Rockit biologische kokers en dozen vervuilen het milieu niet en bewaren appels lang. Miniatuurappels passen comfortabel in lunchboxen en zijn verpakt in een klein tasje. Deze producten zorgen voor minder afval. Zelfs een kind kan ze heel eten zonder het risico van verstikking.

Logo Rockit

Dit alles vereiste een nieuwe marketingbeweging die moest zorgen voor de aantrekkelijkheid van de advertentie, het inspirerend om te kopen en compleet anders dan al het andere. Een frisse huisstijl voor het bedrijf werd ontwikkeld door het toonaangevende designbedrijf Special Group New Zealand. De rebranding werd in alle richtingen doorgevoerd, waarbij het logo, de stijl, de verpakking, de website, de blogs, de bewegwijzering en de beeldaccessoires aan bod kwamen. Rekening houdend met de originaliteit van het product — een miniatuurappel, moest de nieuwe stijl helpen opvallen, het prijskenmerk weerspiegelen en de aandacht trekken van iedereen die om hun gezondheid geeft. De speciale groep heeft het geweldig gedaan.

Rockit Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het nieuwe logo, de naam van het merk rockit, is gemaakt in een zachte olijfkleur, wat de natuurlijkheid van het product weerspiegelt, de omstandigheden waarin de miniatuurappel wordt gekweekt. Tegelijkertijd is dit een verbinding met natuurlijke seizoensveranderingen in de natuur, die elk worden gekenmerkt door een eigen kleur. Het lettertype is een individuele ontwikkeling van de ontwerpgroep Special Group. Het maakte het mogelijk om afstand te nemen van «beschrijvende» afbeeldingen, wat voldoende mogelijkheden bood voor de interpretatie ervan in een symbolische richting, een weerspiegeling van de energie en de algemene houding van het merk ten opzichte van zijn eigen product en zijn consumenten.