Rochester New York FC — introduceerde een nieuw logo

Rochester New York FC Logo

Stad, waterval, schild, staat — dit zijn de vier sleutelbegrippen achter het nieuwe Rochester New York FC teamlogo.

De elegantie en beknoptheid van de gekozen kleuren voor de nieuwe identiteit is gewoon een lust voor het oog van het publiek.

Rochester New York FC Nieuw Logo

Hoe vaak hebben voetbal- en andere sportteams last van slechte identificatie en communicatie met fans? Dat wedden we vaak genoeg. Omdat de overbelasting van visuele waarneming door pokdalige lijnen, denkbeeldige contouren die de dynamiek of balvlucht bepalen, felle kleuren die niet gecombineerd worden met de strikte naam van het team, het cartooneske karakter van het logo, enz., geen voldoende indruk voor de kijker. Het is één ding als zo’n kleurrijk logo op kleding staat. Het is als een uitgevouwen boek, een open verhaal voor onze ogen.

Maar wat is de essentie van het logo, zo niet in het oplossen van het probleem van snelle kennismaking met het merk en gemakkelijk onthouden. Het is zeker dat als je een voetbalfan vraagt ​​of hij een ander logo kent naast zijn favoriete team, hij zal kunnen antwoorden wat de belangrijkste boodschap van het logo is. Maar het zal buitengewoon moeilijk zijn om het te beschrijven, omdat de overvloed aan stijlen en grafische elementen samen met een lange volwaardige naam al een grote banner is met de reclame van het team, en geen korte beschrijving van het «wat en hoe» van het team.

Lopgo Rochester New York FC

Door zichtbare bloopers te corrigeren en ontwerpfouten te corrigeren, nam een ​​merk als Rochester New York FC zijn toevlucht tot het vereenvoudigen van het logo. Door het schild centraal te kiezen, hebben de ontwerpers natuurlijk niet gefaald, want dit is een zeer bekend thema voor teamontwerp, waarbij de bescherming van het veld een belangrijke rol speelt.

Het oude logo ziet eruit als een ouderwetse kledingprint. De neushoorn in het midden is groen omlijnd en is zelf grijs. De naam Rhinos is groen met goudoranje randen. De letter «O» is gestileerd als een voetbal. De geografische naam Rochester is geschreven in wit typografisch type met een oranje boog. Ziet er verouderd, overweldigd en agressief uit.

Rochester New York FC Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het beeld van een krachtige neushoorn intimideert natuurlijk concurrenten, maar nu zal het een teken zijn voor een agressieve reactie op het logo. Daarom is het een groot succes dat in het nieuwe tijdperk van voetbalontwikkeling is besloten om het voetbalteam te rebranden.

Nu ziet het laconieke beeld van een schild met contourlijnen in de vorm van stromende waterstromen van High Falls, groene letters met de naam van het gebied en de stad New York aan verschillende kanten van het schild er delicaat, onopvallend, ultramodern uit.

Over het algemeen is de identiteit licht en bescheiden geworden. Al weg is de durf en het verlangen om iedereen op een rij te laten zien, «hoe cool en sterk we zijn». Vertrouwen, standvastigheid, collegialiteit, gemeenschappelijke waarden, respect voor sport en hun thuisregio zijn evident. Dit is een verbluffende combinatie van sprekende beelden geplaatst in een logo dat te typerend is voor de sport.

Maar over zo’n voorbereide rebranding valt niet te klagen. Als je naar de andere teams kijkt, zijn er veel stijlen die nog niet zijn gerepareerd.

Of het nu de trotse Rochester New York FC is. Voetballers gekleed als een merk, een goed opgeleid team, een esthetisch logo met de juiste boodschap.