Robinhood Logo

  Robinhood Logo

  Robinhood trekt jonge handelaren aan omdat u hiermee cryptocurrencies, ETF’s, opties en aandelen kunt verhandelen zonder commissie. Het werd in 2013 opgericht door Vlad Tenev en Baiju Bhatt, die financiële diensten openbaar wilden maken. De start-up is geïnspireerd door de Occupy Wall Street-beweging, die oproept tot wereldwijde economische verandering. De ondernemers noemden hun startup Robinhood. Deze crimineel werd beroemd omdat hij alle buit aan de armen had weggegeven.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Robinhood

  De effectenmakelaar doet zijn naam eer aan omdat hij geen rente over transacties in rekening brengt. Ook het logo onderscheidt zich niet van het concept: het stelt een veer voor, zoals in de hoed van de beroemde overvaller, aangevuld met het woord “Robinhood”. Over het algemeen oogt de vormgeving in tegenstelling tot de conservatieve en huiselijke stijl van andere beursvennootschappen.

  Krediet gaat naar brandingspecialist Alexandra Bond, die de branding en interface voor de app ontwierp. Ze volgde niet het traditionele pad, maar besloot met iets ongewoons de aandacht van beginnende handelaars te trekken. De ontwerper vertrouwde op een eenvoudig ontwerp dat beginners niet overdreven serieus afschrikt.

  Tegelijkertijd maakten de functies van het elektronische platform van investeren een spel. “Loterijtickets”, vallende confetti, een lijst met trendy promoties, handelen met één klik en emoji-telefoonmeldingen hebben Robinhood geholpen miljoenen klanten te werven, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 26 jaar.

  Het bedrijf bracht een revolutie teweeg in de makelaardij-industrie, maar niet op een positieve manier: Amerikaanse jongeren begonnen grote risico’s te nemen, vooral nieuwkomers. Dit platform heeft hen verslaafd gemaakt, zoals goksites. En enorme verliezen en applicatie-bugs leidden vaak tot tragedies. De visuele aantrekkingskracht van het logo is dus niets meer dan een psychologisch apparaat dat is ontworpen om de aandacht te trekken van mensen met minimale handelservaring of die dit woord zelfs voor het eerst horen.

  Het belangrijkste grafische symbool van Robinhood is een veer met een naar boven wijzende pijl. De geometrisch eenvoudige afbeelding symboliseert het folkloristische karakter waarnaar het bedrijf is vernoemd. Zoals je weet, was hij een grote fashionista, dus versierde hij zijn hoed met een veer. Gezien zijn positieve reputatie als overvaller onder de armen, zou het embleem een ​​gevoel van vertrouwen en inspiratie bij gebruikers moeten oproepen. De pijl duidt op zijn beurt weer op financiële groei.

  Logo lettertype en kleuren

  Robinhood Logo

  Ontwerpers besteedden weinig aandacht aan het woordmerk. Ze gebruikten een standaardlettertype dat leek op Street Plain Regular. Het groteske dat wordt gebruikt voor de inscriptie “Robinhood” onderscheidt zich door het ontbreken van afronding aan de uiteinden van de letters. Misschien is dit weer een poging om het ontwerp te vereenvoudigen om de aandacht van gebruikers te trekken.

  Het logo heeft een monochrome zwart-witte versie. Maar groen wordt meestal gebruikt omdat het overeenkomt met de kleur van Robinhood’s kleding (en hoed). Overigens betekent deze kleur op de aandelenmarkt groei, die volgens het idee van de hoofdontwerper positieve associaties zou moeten creëren. Alexandra Bond koos geen standaard tint, maar een heldere (# 00C805), die de jongere generatie zou kunnen aanspreken. Dit is weer een leuke psychologische truc, een visuele boodschap die werkt als een groen verkeerslicht.