Rijden met de bijgewerkte Trux is nu nog beter

Trux Logo

De ontwikkelaars van de populaire logistieke applicatie Trux hebben een rebranding aangekondigd. Trux, gelanceerd in 2015 om logistiek, vrachtvervoer, bouwmaterialen en bezorgbedrijven te optimaliseren, is nu al onmisbaar geworden voor 28.000 gebruikers. Gedurende deze tijd heeft de gebruikersinterface van het platform een ​​aantal belangrijke wijzigingen ondergaan die het gebruik en de mogelijkheden ervan gemakkelijker maken. Dit leidde tot de noodzaak om het ontwerp van de applicatie te «corrigeren». De nieuwe look moest de upgrade die plaatsvond vollediger onthullen.

Trux Nieuw Logo

Trux is een unieke technologie om een ​​breed scala aan processen te optimaliseren — planning, planning, feedback geven tussen kantoor en chauffeurs, tijdregistratie en de operator een compleet beeld geven van de bewegingen van voertuigen. Dit zorgt niet alleen voor een hoge efficiëntie van het werk van de logistiek medewerker, maar ook voor een aanzienlijke besparing in tijd en geld voor de vorming en levering van goederen.

Logo Trux

Het in Atlanta gevestigde ontwerpbureau Matchstic was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe look van het merk. De ontwerpers wisten technische innovaties over te brengen in een eenvoudige beeldtaal, begrijpelijk voor gebruikers van alle niveaus. Met behulp van de nieuwe identiteit was het mogelijk om de belangrijkste merkstrategie te benadrukken — de fusie van zwaar materieel, de menselijke factor en de nieuwste technologieën. De afwijzing van het gebruik van analogen, «historiciteit» en stereotiepe oplossingen hielpen om dit te bereiken. De beslissing om de abstracte letter «T» te gebruiken, gestileerd als een kiepwagen op de baan met de volledige merknaam ernaast in een algemeen kleurenschema, zorgde voor de vereiste aantrekkelijkheid en informatieve inhoud van het logo. Deze combinatie met het gebruik van de cinnaber kleur gaf het nieuwe logo een frisse beleving, vertrouwen in de behoefte aan dit product en tevens een unieke visuele demonstratie.

Trux Voor en Na Logo (geschiedenis)

In het totale ontwerp zijn aardse tinten van het kleurenpalet toegepast met gebruik van texturen die typisch zijn voor verschillende grondsoorten. Deze aanpak versterkte de specifieke kenmerken van het platform dat tot de logistieke transportsector behoort. Lettertypen zoals Pilat Compressed en Mikro legden met hun eenvoud de nadruk op het gebruiksgemak van het platform. Een goed doordachte rasterlay-out, waarbij elk merkelement in een speciale ruimte wordt geplaatst, weerspiegelt het hoofddoel van Trux: het stroomlijnen van alle transportlogistiek.