Ridesharing Cabify heeft zijn logo gewijzigd

Cabify Logo

Het Spaanse rittendeelbedrijf Cabify, dat huurauto’s aanbiedt via een mobiele app, kwam in 2011 op de markt. Eerst begon ze in Madrid, waar ze werd opgericht, en werd daarna populair in Latijns-Amerika. Op dit moment is ze bekend in Argentinië, Colombia, Ecuador en andere Spaanstalige landen.

Cabify Nieuw Logo

Het merk Cabify is onderdeel van Maxi Mobility. Deze holding bracht particuliere en zakelijke gebruikers die geïnteresseerd zijn in verschillende soorten vervoer bij elkaar voor hun aanvragen. Een robuust bedrijfssysteem en -model helpt de ethische principes van het bedrijf te promoten, die worden beschreven als «mobiliteit is niet alleen een service». Het management van het merk dringt erop aan dat hun bedrijfsbeleid en -activiteiten gebaseerd zijn op het principe van een groene en veilige toekomst, respect voor het milieu en klantgerichtheid.

Logo Cabify

Creatief bureau In-house was betrokken bij de ontwikkeling van het logo. Ondanks het feit dat het bedrijf in 2011 werd opgericht, toont de evolutie van het logo aan dat het merk in het algemeen altijd is gedefinieerd door een geolocatiemarkering en inscripties in verschillende lettertypen. Dit waren voornamelijk lila en zwarte tinten, evenals een rode cirkel in de geolocatiemarkering in het allereerste logo.

Cabify Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het huidige logo valt op door een mooi rond en samenhangend lettertype. De eerste drie letters C, A, B zijn cirkelvormig, wat duidt op een verband met transport, of liever gezegd, met wielen. Aan het einde van de naam worden de letters F en Y gecombineerd, maar vormen geen visueel beeld.

Toch ziet het logo er stijlvol en serieus uit. Bedrijven streven er vaak naar om hun identiteit te vereenvoudigen. In dit geval zien we dezelfde trend, maar om niet te zeggen dat het een gebrek aan merkidentiteit is. Het logo is eenvoudig, minimaal en de lila kleur voegt speelsheid toe aan de look.