Rich Logo

Rich Logo

Rich is een Russisch merk van natuurlijke fruit- en bessendranken. Het houdt zich bezig met de productie van sap, fruitdrank en nectar, voornamelijk van perzik, kers, appel, peer, framboos, aardbei, banaan, bosbes, druif, grapefruit, ananas, sinaasappel, mango. Het merk is gecreëerd door een gespecialiseerde fabriek «Multon», die in 1995 verscheen. De namen van de oprichters van het bedrijf zijn niet bekendgemaakt, maar er wordt aangenomen dat het zakenlieden Dmitry Korzhev, Yuri Pilipenko en Dmitry Troitsky zijn. Het hoofdkantoor en de industriële sites bevinden zich in de stad St. Petersburg (Rusland). De huidige eigenaar van het merk is de Coca-Cola Corporation uit de VS, die het in 2005 kocht.

Betekenis en geschiedenis

Rich Logo Geschiedenis

Het merk is ontstaan ​​als dochteronderneming van de sapfabriek Multon. Het moest premium goederen vertegenwoordigen, dus de oprichters gaven het een buitenlandse naam. Daarnaast hielden ze constant de marketingstrategie onder controle, die gebaseerd was op het ontwerp van de doos. De presentatie van de producten vond plaats in 2001 en in 2002 verscheen voor het eerst unieke sappen en nectars Rich in de schappen van Russische winkels.

Nadat de Russische fabriek onder de controle kwam van Coca-Cola (in 2005), «rebootde» ze het handelsmerk en maakte het de belangrijkste, door desserts met gemengd fruit aan het assortiment toe te voegen. Dit was in 2007. De verandering van eigenaar verliep soepel: consumenten merkten dit feit niet eens op, want tegen die tijd was er al veel vraag naar de producten van dit merk in Rusland.

Tegelijkertijd begon een krachtige reclamecampagne te werken, die bijdroeg aan de popularisering van frisdranken. De basis was het originele label op de doos, met aan elke kant een letter van het logo. Tegelijkertijd werd het pakket gedraaid om een ​​heel woord te maken — «Rich». De slogan van het bedrijf was een filosofisch statement: «Het leven is een goede zaak, wat je ook zegt.»

Oud

Rich Oud Logo

Het voormalige logo toont de naam van het merk juices, ontworpen op twee manieren: in zijn pure vorm en met afbeeldingen. In het eerste geval bevindt zich een grote zwarte inscriptie onderaan het embleem. Het is in een serif-lettertype met scherpe punten aan de uiteinden van de «i» en «h». Bijna alle letters zijn kleine letters, met uitzondering van de «R», die volgens grammaticale regels met een hoofdletter wordt geschreven. Intra-letter hiaten zijn afgerond en glad. Aan het einde van het woord staat een kleine diamant die de punt vervangt. De tweede naam is miniatuur, wit en bevindt zich in een rood ovaal. Het is identiek aan het onderstaande.

Nieuw

Rich Nieuw Logo

Na de aankoop van de Rich-band heeft Coca-Cola het logo opnieuw ontworpen. Ze verwijderde de geïmproviseerde stip aan het einde van de titel omdat ze maar vier tekens nodig had voor marketingdoeleinden, één aan elke kant van de verpakking. Daarnaast hebben de ontwikkelaars de stijl van de inscriptie veranderd, waardoor deze lichter is geworden: ze hebben de lijnen van de letters dunner gemaakt en de uiteinden nog scherper gemaakt. De ruit boven de «i» is veranderd in een diagonale ellips die de vorm van het bovenste rode element volgt. De plaats van het ovaal werd ingenomen door een complexe configuratie met twee diepe inkepingen — aan de boven- en onderkant.

Sinds de oprichting heeft Rich meer aandacht besteed aan het embleem om zijn product snel en zelfverzekerd te promoten. En zo gebeurde het: vrijwel onmiddellijk na het betreden van het commerciële netwerk kregen drankjes een hoge vraag van de consument. De identiteit van het merk bleek zo goed doordacht. Het spitse ovaal, dat nu wordt gebruikt, heeft de vorm van een blad van een fruitboom en enkele bessenstruiken.

Logo lettertype en kleuren

Rich Logo

De sapfabrikant heeft voor zijn embleem gekozen voor een gedrukte antiqua met individuele aanpassingen. De letter «i» wordt bijvoorbeeld niet aangevuld met een punt, zoals in de klassieke versie, maar met een schuin ovaal met puntige uiteinden. Soortgelijke bewerkingen werden gemaakt voor de rest van de symbolen — hun schreven vloeiend in de benen, zodat ze eruitzien als miniatuur spikes. Het kleurenpalet bestaat uit rood, wit en zwart.

Logo Rich