Regiunii Cahul – waar het hart klopt

  Regiunii Cahul Logo

  Eind juni presenteerde het merk Regiunii Cahul in het kader van het EU4Moldova: Key Regions-programma een nieuw logo, dat voor het eerst verscheen op het evenement voor de overdracht van een speciaal voertuig voor de verwijdering van huishoudelijk afval uit de Europese Unie.

  Een van de belangrijkste punten van het gemeentelijke programma was het creëren van een positieve merkreputatie in de ogen van burgers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Het ontwerp moest dus verschillende taken oplossen: vertrouwen wekken in de regio, het technologisch ontwerp van de regio op een hoog niveau presenteren, nabijheid tonen bij de bevolking en commitment uitspreken voor de ideeën die in het programma naar voren worden gebracht.

  Regiunii Cahul Nieuw Logo

  In verband met zo’n belangrijk sociaal-economisch evenement werd een heel identiteitssysteem ontwikkeld – dit is een logo, individuele beeldelementen, een slogan en een merkboek werden ook toegevoegd, waarin de basisregels voor het gebruik van bedrijfsidentiteit werden geschreven. Het motto van het merk van de regio werd ook ontwikkeld.

  Het hoofd van het projectteam, Eugen Boico, merkte op dat het merk erkenning moet geven en de inspanningen moet weerspiegelen die zijn besteed aan het maken van het object zelf. Het merk zal de regio helpen zichtbaarder te worden en zo een platform te worden voor bedrijfsontwikkeling en verschillende communicatiemiddelen.

  De lokale ontwerpgroep Hora Design was verantwoordelijk voor de identiteitsontwikkeling.

  Logo Regiunii Cahul

  Wat het logo betreft, het idee bestaat uit verschillende elementen, hoewel de grafische oplossing er in werkelijkheid vrij eenvoudig uitziet.

  1. Ten eerste is het concept gebaseerd op het hart. Dit is de ziel van de regio, de mensen en de vrolijke gebeurtenissen waar de regio rijk aan is.
  2. Ten tweede is het een witte waterlelie – een symbool van representatie, autoriteit en soliditeit, waarmee de wijk wordt geassocieerd.
  3. De bron van leven – het derde symbool – betekent geneeskrachtig mineraalwater, waar de gemeente Cahul trots op kan zijn.

  Over het algemeen ziet het logo er op het eerste gezicht eenvoudig uit. Maar het is heel hartelijk en ideologisch positief. Het combineert natuur, mens en milieu in het algemeen. Een hele goede optie om op een bescheiden maar smaakvolle manier de omgeving te laten zien.

  Het resultaat is een interessant beeld. De kruisende lijnen vormen een rood hart, dat doorloopt in een verfijnde lelie, als geweven uit een rode draad. Kleine steken, ronde stippen voegen lichtheid toe aan het beeld, dat visueel en harmonieus wordt gecombineerd met het leven van Cahul zelf.

  Het motto van de regio is een oprechte uitdrukking geworden. Het valt in het hart van de mensen voor wie dit gebied inheems is, hun huis en comfort.

  Het ontwerpteam heeft ook een reeks modellen ontwikkeld voor het gebruik van visuele elementen. Dit maakte het mogelijk om combinaties te maken met visuele beelden voor verdere samenwerking van de regio met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

  Het logo-ontwerp is in alle opzichten ondubbelzinnig geslaagd. Idee, presentatie, combinatie en zelfs kleur.

  De rode tint symboliseert activiteit, beweging, passie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de actieve bevolking, die geeft om wat er in hun geboorteland gebeurt, actief hun maatschappelijke standpunten zal uiten en hun favoriete regio onder het nieuwe logo zal vertegenwoordigen.