Reddit Logo

  Reddit Logo

  Het online platform Reddit is bedoeld voor mensen die graag informatie delen. Het werkt in de vorm van een sociaal netwerk met elementen van een webforum en ondersteunt een elektronisch stemsysteem voor berichten die ik leuk vind. De feitelijke eigenaar van de nieuwssite is de tijdschriftuitgever Condé Nast. De naam “Reddit” betekent niets – het is gewoon een woordspeling. Het is gevormd uit de medeklinkerzin “lees het”.

  Betekenis en geschiedenis

  Reddit Logo Geschiedenis

  Wat is Reddit?

  Reddit is een site die de functionaliteit van een forum en een sociaal netwerk combineert. Geregistreerde gebruikers plaatsen links naar interessante informatie en bespreken deze.

  Het belangrijkste symbool van het platform is een grappige en vriendelijke alien Snoo. Het is bedacht en getekend door Alexis Ohanian, mede-oprichter van het sociale netwerk, geregistreerd onder de bijnaam kn0thing. Het gebeurde in 2005 toen hij zich verveelde tijdens een marketingles aan de Universiteit van Virginia. Thuisgekomen, zette Alexis de schets over van zijn notebook naar digitaal formaat met behulp van een oude gejailbreakte PlayStation Portable 5.0-console.

  Even later voltooide een aspirant-kunstenaar de schets en verwerkte deze vervolgens in het officiële Reddit-logo. Dus het beeld van een lachende kleine man is geëvolueerd van krabbels in de marge tot het symbool van het beroemde online platform. De maker wilde de alien S’new noemen (een deel van de zin ‘wat is er nieuw’), maar veranderde van gedachten en gaf hem een ​​medeklinker met de naam Snoo.

  2005 – heden

  Reddit Logo 2005-vandaag

  Het eerste logo voor de nieuwssite bestaat uit twee elementen: een volledige Snoo en een reddit-bijschrift. Het oorspronkelijke personage heeft een ovaal hoofd, een halfovale romp en halfronde oren, benen en armen. Hij heeft ook een lange antenne met een cirkel, die hem een ​​alien van een andere planeet geeft. De social media-mascotte is helemaal wit, behalve de oranje ogen. Elk deel van het lichaam is omlijnd met een aparte zwarte lijn. Het wezen glimlacht vriendelijk en straalt het verlangen uit om te communiceren en nieuwe vrienden te vinden.

  Het woord “reddit” staat aan de rechterkant en wordt in kleine letters geschreven. Alexis Ohanian koos een vet lettertype met afgeronde hoeken om het vriendelijke aspect van het sociale netwerk te laten zien. De stip boven de “i” ziet eruit als een witte cirkel omgeven door een zwarte ring. Dit tekstteken verscheen lang geleden, maar wordt nog steeds gebruikt in de klassieke interface van het online platform.

  2017 – heden

  Reddit Logo 2017-vandaag

  In 2017 werd een klein herontwerp uitgevoerd, waarbij één hoofd van de Snoo bleef. Zij is, zoals voorheen, wit geverfd. De ogen en glimlach hebben dezelfde kleur als de grote oranje cirkel die als achtergrond dient. De inscriptie is visueel kleiner geworden. De kleine cirkel boven de “i” lijkt op het buitenaardse oog uit het eerste logo.

  Logo lettertype en kleuren

  Reddit Logo

  Elke redditor kent de mascotte van zijn favoriete sociale netwerk – de lieve en goedaardige alien Snoo van het buitenaardse ras Snoos. Volgens de legende vloog hij naar de aarde om mensen beter te leren kennen, observeren en communiceren. Het originele karakter weerspiegelt de kernwaarden van Reddit: vriendelijkheid, openheid, informatieve inhoud, gezelligheid. Bovendien werd het geboren voordat de site verscheen en bestond het lange tijd in de vorm van een schets. Alexis Ohanian heeft het voor de lol in het logo opgenomen.

  Interessant is dat het sociale netwerk gebruikers in staat stelt om het grafische deel van het eerste logo vrij te bewerken. Daarom is Snoo kleurloos – om het voor redditors gemakkelijker te maken om hun eigen versies van de afbeelding voor subreddits te maken. Er zijn hier slechts drie beperkingen: het hoofd moet wit blijven, de ogen moeten oranje zijn en er mogen geen vingers aan de handen zijn.

  Alexis Ohanian koos voor VAG Rounded voor het logo. Het mist hoeken en schreven. Een ander onderscheidend kenmerk van het reddit-bijschrift is de cirkel boven de letter “i”: het kan zwart-wit of helemaal oranje zijn. Al deze nuances weerspiegelen de vriendelijkheid van het merk. Het complete logopalet bestaat uit drie kleuren: oranjerood (# FF4500), wit (#FFFFFF) en zwart (# 000000).