Redbox Logo

  Redbox Logo

  De belangrijkste service van Redbox is videoverhuur via zelfstandige zelfstandige kiosken. In het eerste jaar van haar bestaan ​​specialiseerde het bedrijf zich niet in film- en videogameschijven. De punten bevonden zich in McDonald’s-restaurants en mochten consumptiegoederen kopen. Pas in 2004 kregen ze een nieuwe bestemming voor dvd-verhuur.

  Betekenis en geschiedenis

  Redbox Logo Geschiedenis

  Redbox was oorspronkelijk een McDonald’s-project gericht op het werven van nieuwe klanten. De maker, Gregg Kaplan, vertegenwoordigde het bedrijfsontwikkelingsteam. Hij stelde ook het idee voor om een ​​video te huren en maakte het mogelijk om de schijven terug te brengen naar elke kiosk, ongeacht de locatie.

  Toen probeerde de fastfoodketen Redbox van de hand te doen en dit merk Coinstar stuk voor stuk te verkopen. De laatste aandelen werden in 2009 gekocht. De nieuwe eigenaar maakte dvd- en Blu-ray-verhuur populair en breidde het aantal locaties uit met veel apotheken, winkels en fastfoodrestaurants. In 2016 werd het bedrijf eigendom van Apollo Global Management.

  Het enige dat nooit is veranderd, is de rode kleur van de kramen en het Redbox-logo. Het weerspiegelt de essentie van de naam en is het meest memorabele element van het bedrijfsimago.

  2002 – 2016

  Redbox Logo 2002-2016

  Het eerste woordmerk was een felrode “redbox” -lettering, waarvoor de ontwerpers een vet schreefloos lettertype gebruikten. Alle letters waren kleine letters en hadden afgeronde hoeken. Een gebogen lijn strekte zich uit van “r” tot “e” en vormde een boog. Dit logo is in 2016 buiten gebruik geraakt, hoewel het nog steeds te vinden is op individuele kiosken.

  2016 – 2017

  Redbox Logo 2016-2017

  Het herontwerp was te wijten aan het feit dat het bedrijf Redbox in het bezit kwam van Apollo Global Management. De letters en boog bleven op hun plaats, maar de kleur kreeg een uitgesproken donkerroze tint en de letters werden dunner en hoekiger.

  2017 – heden

  Redbox Logo 2017-vandaag

  In 2017 was er weer een logo-update, maar niet alle Redbox-klanten vonden het leuk. Er ontstond een golf van kritiek op vetgedrukte letters, waardoor bijna alle letterafstand verdween. De dikke horizontale schreven aan de uiteinden van de “r” en “x” hebben ook weinig publieke goedkeuring gekregen. Veel consumenten hielden niet van de paarse stip aan het einde van het woord. Maar alle veranderingen werden geaccepteerd omdat het bedrijf de nieuwe identiteit niet zou opgeven en vol vertrouwen verder ging.

  In het verleden was het meest emblematische element van het Redbox-logo de gebogen boog. Ze leek alle brieven te verenigen, toonde hun gemeenschappelijkheid en duidde de onlosmakelijke band van het bedrijf met klanten aan. In 2017 werd de boog verwijderd, maar na de inscriptie verscheen een paarse cirkel, die vanwege zijn locatie (rechtsonder) als punt werd gebruikt. De titel voor redbox stylen. originaliteit toegevoegd aan het imago van het bedrijf.

  Logo lettertype en kleuren

  Redbox Logo

  Het eerste logo-lettertype was een variant van Target Book. Typograaf Tomi Haaparanta ontwierp een origineel lettertype zonder hoeken en schreven. De meeste aandacht werd gevestigd op de kleine letter “e” met een diagonale streep in het midden. Het moderne woordmerk gebruikt ook letters met afgeronde hoeken, alleen de “r” en “x” hebben schreven aan de randen. Ze zijn net zo breed als de rest van de lijnen.

  Logo Redbox

  De kleur van de belettering komt overeen met de naam Redbox, hoewel deze een lichte roze tint heeft (# E41644). Deze roodachtig roze tint zorgt ervoor dat het woordmerk goed werkt met de paarse stip die onderaan is geplaatst na het herontwerp van 2017.