Rebranding voor een halve eeuw — het bijgewerkte huisstijlontwerp van de beroemde Campbell Soup

Campbells Logo

Vandaag hebben de containers waarin al meer dan 50 jaar de geliefde «soep» van Campbell Soup Co is verpakt een nieuwe look gekregen. De rebranding is het resultaat van langdurig werk van de marketingafdeling van het bedrijf en een beslissing die niet erg gemakkelijk was. Het erkende product werd herkenbaar in de winkelschappen vanwege het onveranderlijke ontwerp van de blikken, waarvoor aanpassingen nodig waren om rekening te houden met de eigenaardigheden van de moderniteit en de prestaties van moderne ontwerptechnologieën.

Campbells Nieuw Logo

Als gevolg hiervan werd een compromisoplossing gevonden om de traditionele rode en witte kleuren in het ontwerp van het embleem te behouden. Maar het logo heeft een moderne modernisering ondergaan — de achtergrond is verwijderd, waardoor een schaduw van de afbeeldingen ontstaat, het lettertype is enigszins aangepast, waardoor het beter overeenkomt met de originele handtekening van de oprichter van het bedrijf — John Campbell. De externe perceptie van het embleem is ook bewaard gebleven, met een gevoel van comfort, goedheid en Amerikaanse essentie. Het woord «soep» heeft ook enkele wijzigingen ondergaan, waarbij een nieuw lettertype werd gebruikt, met behoud van de helling van de letter «o» — een eerbetoon aan de kenmerken van het traditionele ontwerp dat in 1898 werd aangenomen. Het fleur-de-lis patroon is scherper en gedetailleerder getekend. Verschillende soorten producten — tomaat, kippencrème, champignon, kipnoedels — zijn eigenaar geworden van nieuwe labels. De consument kan er vandaag al kennis mee maken, aangezien verse producten in een nieuw design aan de winkels worden geleverd.

Logo Campbells

De eigenaren van het bedrijf werden gedwongen tot dergelijke veranderingen door de moderne consument, die de opvattingen over voedselconsumptie sterk heeft veranderd. De nieuwe generatie kookt steeds vaker thuis in plaats van een kant-en-klaar product te kopen of een openbare horecagelegenheid te bezoeken. Degenen die echter al sinds hun kindertijd van de goede smaak van Campbell Soup Co-voedsel- en drankproducten houden, blijven vasthouden aan hun voorkeuren.

Campbells Before and After Logo (geschiedenis)

Campbell Soup Co schakelde de getalenteerde streetstyle-artiest Sophia Chang in voor zijn reclamecampagne om zoveel mogelijk fans van de producten van het bedrijf op te leiden en zoveel mogelijk nieuwe mensen te bereiken. Ze heeft een 100-delige serie en een exclusieve animatieshow geproduceerd, waarvan de opbrengst volledig aan Feeding America zal worden geschonken. Activiteiten omvatten deelname aan het werk van Ntwrk, evenals met de klimaatbeschermingsorganisatie Aerial.