Rebranding van Huggies. Zorg vanaf de geboorte

Huggies Logo

Al meer dan 50 jaar helpt Huggies, het grootste merk babyluiers, generaties ouders om voor hun baby’s te zorgen. Ondanks het feit dat dit merk nu ongelooflijk wordt gepromoot en geliefd over de hele wereld, heeft het in 1977 de concurrentie van Kleenex Super Dry-luiers doorstaan. Innovatie op het gebied van babyhygiënetechnologie en geduld heeft echter zijn tol geëist. De concurrent duurde daarna slechts een jaar en een bijgewerkte luierformule, gepatenteerde zandlopervormige luiers, werd op de markt geïntroduceerd, wat een plons maakte onder moeders. Zo is het merk, na aandacht te hebben gekregen, een toonaangevende fabrikant van hygiëneproducten voor kinderen geworden.

Huggies Nieuw Logo

Dit jaar onthulde het merk een nieuw logo aan het publiek, gebruikmakend van het creatieve potentieel van zijn reclamecampagne: Huggies filmde een advertentie waarin ze de verdiensten van hun producten benadrukten en kinderen toonden die geboren waren op de eerste dag van de Super Bowl. De video werd vóór de live-uitzending uitgezonden, zodat de meeste tv-kijkers de veranderingen in het visuele imago van het bedrijf konden waarderen.

De initiatiefnemers van de updates benadrukken dat hun uiterlijk moet worden aangepast aan het proces van digitale globalisering, vooral omdat het merk altijd heeft geprobeerd dicht bij de doelgroep te staan, om aan hun behoeften te voldoen door zoveel mogelijk voor kinderen te zorgen , en om een ​​breed scala aan hygiënekwesties te dekken.

Logo Huggies

Met het nieuwe logo brengen de auteurs een eerbetoon aan het verleden. Het merk begon zijn ontwikkeling met hem, nu is het een andere dimensie, maar de traditie wordt gerespecteerd, dus het is enigszins veranderd. De speelsheid, zachtheid en gladheid van de lijnen, de ontstemde letters van het woord Huggies, de afwezigheid van schaduwaccenten en de herhaalde G’s wekken over het algemeen de illusie van een tweeling, waarvan de ene de andere lijkt te raken in de spel.

Huggies Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

Niets revolutionairs, tegenstrijdigs, verbluffends. Onderstreep eenvoudigweg het unieke karakter en de onoverwinnelijkheid van het merk op de markt. Dezelfde kleur rood als in de vorige versie. Toegevoegd aan identiteit en lettertypen — Moranga (Sofia Mor, Sofia Mohr) en Baton Turbo (A. Kuvit en J. Baggar, Anton Koovit en Yassin Baggar). De eerste is zachter en kinderachtiger, de tweede is strenger en formeler.