Radio France presenteert een nieuw merk

Radio France Logo

De populaire publieke omroep van Frankrijk, Radio France, is begonnen met het uitbreiden van haar mogelijkheden en digitale aanbod. Om dit plan uit te voeren heeft het merk moderne promotietechnologieën ontwikkeld en toegepast. Met Entrez libre als slogan, creëert de omroeporganisatie een modern, geavanceerd alternatief door gebruik te maken van de bestaande verworvenheden die werden gebruikt om het bestaande Radiofrance.fr-platform te vormen. Entrez libre zijn nieuwe levende werelden die worden gecreëerd met behulp van zeven omroepkanalen en vier gemeenschappen die zijn gebouwd op de eenheid van muzikale interesses. Om het nieuwe merk te promoten, werd een nieuwe advertentiecampagne ontwikkeld en uitgevoerd vanuit de grootste steden van Frankrijk, evenals op internet, waar pre-rolls voor advertenties en een bannernetwerk werden gepresenteerd.

Radio France Nieuw Logo

Ter voorbereiding op de huidige promotie voerde het bedrijf een radicale rebranding door, waarbij het zijn eigen visualisatie volledig veranderde en een nieuwe, vooruitstrevende stijl koos, die tot uiting kwam in alle bedrijfslogo’s, zijn submerken en programma’s. Het hoofdlogo is voor het laatst gewijzigd in 2017. Het was gebaseerd op een woordmerk dat niets te maken had met de vierkante stijl van de regionale indelingen. Het bedrijf voelde de behoefte aan radicale veranderingen en de vorming van eenheid en harmonie in het hele merknetwerk en besloot zich te concentreren op het meest succesvolle imagothema dat 20 jaar geleden werd gecreëerd. Na de modernisering te hebben uitgevoerd, creëerde het bedrijf zijn eigen visuele stijl op basis van het bijgewerkte bord, dat een dubbele naam kreeg — Opening of Luke. De nieuwe interpretatie is een ansichtkaartvenster waardoor luisteraars en kijkers de nieuwe wereld van Radio France kunnen ervaren.

Logo Radio France

In navolging van de moderne trend zijn alle emblemen van de bijbehorende stations opnieuw ontworpen in een minimalistische stijl. Ze behielden echter allemaal hun historische vorm. Dit was te wijten aan zijn ongebruikelijkheid, die in feite een weerspiegeling werd van het unieke en het belangrijkste kenmerk van de visualisatie. Om de aantrekkingskracht te vergroten, bood de samenstelling van het logo geen vanzelfsprekendheid, waardoor kijkers moesten nadenken over de aard en essentie van het nieuwe merk. Het is niet alleen origineel en spectaculair, maar ook betoverend. Het grafische element is gemaakt met behulp van moderne grafische regels, wat de handigste vorm was om variatie te creëren. Sjablonen, handig bijsnijden deden alles wat nodig was om het merk stijl en moderniteit te geven.

Radio France Voor en Na Logo (geschiedenis)